ΕΓΣΕΕ:

Για ακόμη μία φορά οι «σωτήρες από το εξωτερικό» επιδεικνύουν το περίσσιο θράσος τους και προκαλούν τους εργαζομένους και την κοινωνία.

Πήραν σχεδόν τα πάντα και τώρα επιχειρούν και το τελευταίο χτύπημα.

Η ΕΓΣΣΕ αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί παρά τις προσπάθειες για το αντίθετο, την ασπίδα προστασίας θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Θα έπρεπε να γνωρίζουν όσοι ζητούν την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ ότι είναι συνταγματικά, νομικά και διεθνώς κατοχυρωμένος ο θεσμός των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της συμφωνίας των κοινωνικών φορέων για τον καθορισμό των κατώτατων ορίων μισθών και ημερομισθίων. Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία δεν θα επιτρέψουν ποτέ και με τίποτα να επεκτείνουν παντού την εργασιακή «ζούγκλα» η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί. Ας μην τολμήσουν λοιπόν!

Εάν επιβληθεί κάτι τέτοιο, μόνο τραγικά αποτελέσματα και ολέθριες επιπτώσεις θα είχε, όχι μόνο για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά γενικότερα για την οικονομία της χώρας.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να ορθώσει επιτέλους ανάστημα. Να πει δυνατά, καθαρά, σταθερά ΟΧΙ.

Είναι αδιανόητο να βρεθεί ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτικός σε όλο το πολιτικό φάσμα που να ενισχύει αυτή τη νοσηρή απαίτηση της Τρόϊκα.

Η καθολική συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη απεργία σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ΔΕΚΟ και στο συλλαλητήριο στις 11:00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς και η μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία στις 19 Οκτωβρίου ,θα είναι η απάντηση των εργαζομένων.