ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ

                                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                   8/9/2015

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ

Την ώρα που οι εργαζόμενοι έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τις μνημονιακές πολιτικές,  το πρόβλημα με τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία επιδεινώνεται, γιγαντώνεται και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη δοκιμαζόμενη και χειμαζόμενη Ελληνική οικογένεια.

Η Γραμματεία Εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ, καταγγέλλει για ακόμη μία φορά,  το απαράδεκτο φαινόμενο των ελλείψεων σε δασκάλους και καθηγητές, που για τη φετινή μόνο χρονιά υπερβαίνουν τις 20.000 και ζητά την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία όλης της χώρας.

Από την έλλειψη σχεδιασμού των τελευταίων ετών, η φετινή χρονιά δείχνει ότι το πρόβλημα γίνεται μόνιμο και ότι γύρω από την παιδεία, δε συγκροτείται και δεν υπάρχει εθνική πολιτική.

Όσοι πιστεύουν ότι τα ζητήματα της παιδείας είναι ζητήματα προσωπικών και κομματικών επιλογών, να γνωρίζουν ότι καταργούν κατ’ ουσίαν το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, που σήμερα κάθε άλλο παρά ποτέ έχει ανάγκη η Ελληνική οικογένεια.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και τα συναρμόδια Υπουργεία να  προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά χωρίς προβλήματα, ώστε να μην επιβαρυνθούν άλλο οι Ελληνικές οικογένειες.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΣΕΕ

                                                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα