Απαιτούνται μέτρα για την ενίσχυση της αγοραστικής κίνησης-Όχι στη λειτουργία καταστημάτων Κυριακές

Με πρόσχημα την ανάπτυξη και τον τουρισμό η Κυβέρνηση υλοποιεί σχέδιο εξαφάνισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου στη χώρα μας.

Η πρόσφατη απόφασή της για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε 9 περιοχές, αποτελεί τη χαριστική βολή για τα μικρά και μεσαία καταστήματα μεταφέροντας τον τζίρο και την όποια κατανάλωση σε επιλεγμένες περιοχές και σε μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις και πολυεθνικές.

Είναι απαράδεκτο να λαμβάνονται αποφάσεις αγνοώντας τους ίδιους τους εμπλεκόμενους. Όταν ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων χαρακτηρίζουν την απόφαση εχθρική για τη μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση και προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ποιο ακριβώς αίτημα ικανοποιεί η Κυβέρνηση; του Έλληνα καταναλωτή;

Γιατί είναι τουλάχιστον αστείο να εκστομίζει κάποιος ότι το πρόβλημα της περιορισμένης αγοραστικής κίνησης οφείλεται στην έλλειψη χρόνου και όχι στη φτώχεια που πλήττει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της ΟΙΥΕ η οποία προχωρά σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την προσεχή Κυριακή 13/7/2014 και θα μετέχει σε όλες τις πρωτοβουλίες για να μην εφαρμοστεί το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων και για να διαφυλαχθεί η κυριακάτικη αργία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα