Ο ευφάνταστος κύριος Σκουρλέτης

Με έκπληξη και οργή ακούσαμε τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, κατά τη διάρκεια της εκπομπής ENIKOS του κ. Χατζηνικολάου, να επιτίθεται με ψεύδη και ανακρίβειες κατά της Συνομοσπονδίας, μιλώντας περί (ευφάνταστης) συμφωνίας ΓΣΕΕ – εργοδοτών για περαιτέρω μείωση του μισθού των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όσα ψευδώς και ανακριβώς ισχυρίστηκε ο κύριος Πάνος Σκουρλέτης είναι λόγω άγνοιας και όχι λόγω ανακριβούς ενημέρωσης της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ, ώστε να απαξιωθεί ο θεσμός και να δημιουργήσουν ένα δεύτερο μικρό ΠΑΜΕ.

Καλό θα ήταν να γνωρίζουν εκεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η ΓΣΕΕ όχι μόνο δεν έχει συμφωνήσει ΠΟΤΕ σε μειώσεις μισθών, αλλά εν μέσω μνημονίων υπέγραψε το 2010 Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην οποία προβλεπόταν αύξηση. Αυτή η σύμβαση καταργήθηκε με νομοθετική παρέμβαση, πριν καν λήξει, κατ’ επιταγή των δανειστών.

Σε κάθε περίπτωση παραπέμπουμε τον κ. Σκουρλέτη στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ συναδέλφου Γιάννη Παναγόπουλου, σχετικά με τις ανόητες και αντιεπιστημονικές θέσεις στελεχών του ΚΕΠΕ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ