Συνεδρίαση Διοίκησης ΓΣΕΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 21.5.2013 η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν και ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

• Ενημερώθηκαν τα μέλη της Διοίκησης για τη νέα ΕΓΣΣΕ και την καθολικότητα ισχύος της για το σύνολο των εργαζομένων και των εργοδοτών της χώρας. Για τη ΓΣΕΕ η Εθνική Σύμβαση αποτελεί ελπίδα για το θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και ανάχωμα σε όλα όσα η ΤΡΟΙΚΑ, οι Κυβερνήσεις και τα Μνημόνια κατέστρεψαν στο πέρασμά τους.

• Απαντήθηκε με πολιτικούς όρους η λυσσαλέα επίθεση και η υποκριτική στάση του προέδρου του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλου, κατά του θεσμού της ΕΓΣΣΕ και κατά των κοινωνικών εταίρων που τη συνυπογράφουν. Ο ΣΕΒ και ο κ. Δασκαλόπουλος, συμπεριφέρονται ως το «τιμωρημένο παιδί» της ΤΡΟΙΚΑ και της Κυβέρνησης και έχουν εκχωρήσει προ πολλού στους Τροϊκανούς του κ.Τόμσεν το ρόλο του εκπροσώπου του ΣΕΒ, τον οποίο έχουν μετατρέψει σε "ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ" των δανειστών. Οι αποφάσεις ή οι προτροπές του ΣΕΒ προς τις επιχειρήσεις-μέλη του είναι «κενές περιεχομένου» ή αλλιώς κατά τον προσφιλή του χαρακτηρισμό «αδειανό πουκάμισο». Εμείς απλά θέλουμε να τους συμβουλεύσουμε «εν οργή μήτε λέγειν μήτε πράττειν»!

• Αποφασίστηκε η δημιουργία ισχυρού μπλοκ των κοινωνικών εταίρων που συνυπογράφουν τη σύμβαση, ώστε από κοινού να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, με στόχο την άρση του ισχύοντος αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου (που εμποδίζει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, τη μετενέργεια και την επεκτασιμότητα των συμβάσεων) και τη λήψη μέτρων ανάσχεσης της παρατεταμένης λιτότητας, της ύφεσης, της ανεργίας, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

• Επίσης εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις και αποφασίστηκαν περιοδείες σε όλη τη χώρα και η έκδοση ερμηνευτικών εγκυκλίων γύρω από την ΕΓΣΣΕ ώστε να οργανωθεί η νομική προστασία των εργαζομένων.
• Συζητήθηκε η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας, με τη ΓΣΕΕ να τονίζει για πολλοστή φορά ότι οι διεκδικήσεις των εργαζομένων και των κλάδων δεν αντιμετωπίζονται με επιτάξεις, μέτρο που αποτελεί κρούσμα ωμότητας και αυθαιρεσίας.

• Εξελέγησαν οι συνάδελφοι Δημήτρης Καραγεωργόπουλος και Αλέξανδρος Κομίνης, ως Γραμματείς στις Γραμματείες Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων και Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας αντιστοίχως.

Η Συνομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των βασικών και θεμελιωδών οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους. Δικαιώματα τα οποία υπονομεύονται από την ασκούμενη πολιτική.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα