Παράνομες και αντεργατικές συμπεριφορές της πολυεθνικής φαρμάκου BRISTOL M.S.

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της πολυεθνικής φαρμάκου Bristol MS η οποία μετά τις ομαδικές απολύσεις τις οποίες συνεχίζει ακατάπαυστα, φτάνει στο σημείο να απολύει συνδικαλιστή εργαζόμενο, με εμφανή στόχο τον εκφοβισμό του συνόλου των εργαζομένων.

Παρά τα συσσωρευμένα υπερκέρδη της, η BRISTOL M.S. μετά τις ομαδικές απολύσεις του 35% του προσωπικού της κατά το μήνα Ιούλιο 2012, ξαναχτύπησε με νέες ομαδικές απολύσεις του 20% από τους εναπομείναντες εργαζόμενούς της.

Την ίδια ώρα επιχειρεί να τσακίσει και κάθε φωνή αντίδρασης διώκοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες με την παράνομη πράξη της απόλυσης του Προέδρου του υπό σύσταση σωματείου (από 25/2/13) των εργαζομένων της και εκλεγμένο εκπρόσωπό της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων της B.M.S.

H εν λόγω εταιρία όχι μόνο δεν τήρησε τον Ν.1264/82 αλλά ούτε καν και τις τυπικές προϋποθέσεις που έπρεπε να προηγηθούν χρονικά με προσφυγή σε επιτροπή του άρθρου 15 Ν.1264/82.

Η ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται στον αγώνα των εργαζομένων στην Bristol M.S. και θα παρέμβει και στην Τριμερή διαβούλευση στο Υπουργείο Εργασίας της 11/4/2013 που πραγματοποιείται μετά από αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών (ΠΟΙΕΦΣΕΚ).

Αναμένουμε από την Τριμερή, η οποία πρέπει να γίνει με την παρουσία του Υπουργού, να επιβάλλει τη νομιμότητα και την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου Παναγιώτη Μποβολανέα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα