Οι τραμπουκισμοί υπονομεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων

Η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εργοδοτικούς φορείς ακυρώθηκε λόγω της κατάληψης από μέλη του ΠΑΜΕ των γραφείων της ΓΣΕΒΕΕ όπου και θα πραγματοποιείτο η συνάντηση.

Η Συνομοσπονδία είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι προσέρχεται στη συνάντηση (απόφαση της ολομέλειας της) για να συζητήσει θέματα που άπτονται της ανταγωνιστικότητας, της οικονομίας. Το κόστος εργασίας (κατώτατος μισθός, ωριμάνσεις, 13ος-14ος μισθός) και συνακόλουθα η Εθνική Σύμβαση ΔΕΝ επηρεάζουν το κόστος ανταγωνιστικότητας. Στα πλαίσια αυτά η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.

Η όποια συζήτηση επί των ΜΗ μισθολογικών θα αναζητούσε λύσεις εφόσον ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ οικονομικά αποτελέσματα παρουσιάζοντο για τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Εξάλλου ούτε την Εθνική Σύμβαση (όπως και καμία άλλη) ουδέποτε συμφώνησε και υπέγραψε το ΠΑΜΕ. Υποτίθεται ότι έκανε την κατάληψη για να μην «αλλάξει η Σύμβαση», όταν οι αποφάσεις της ΓΣΕΕ ήταν γνωστές.

Τέτοιου είδους πρακτικές όπως οι σημερινές του ΠΑΜΕ δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να δίνουν άλλοθι σε όσους σχεδιάζουν παρεμβάσεις στην Εθνική Σύμβαση, οι οποίες θα έχουν δυσμενέστατες επιπτώσεις για τους εργαζόμενους. Στο όνομα και στις πλάτες των εργαζομένων κάποιοι παίζουν παιχνίδια εντυπώσεων, εφαρμόζοντας σκληρές κομματικές γραμμές.

Ας απαντήσουν στους εργαζόμενους αυτές οι πρακτικές ποιους εξυπηρετούν;

Παρά αυτές τις προσπάθειες όμως, το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, να διεκδικεί και να προασπίζεται τα αυθεντικά συμφέροντα των εργαζομένων ενάντια σε κάθε μορφής αυταρχισμούς, κυβερνητικούς, εργοδοτικούς και κομματικούς.