Απεργιακή Κινητοποίηση για τις Εφεδρείες=Απολύσεις

Ευρεία σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τις ομοσπονδίες μέλη της στις ΔΕΚΟ, στους Οργανισμούς και φορείς που προωθούνται εφεδρείες, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος οι χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για την εφεδρεία οι οποίες καταγγέλθηκαν ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής και ενότητας στον αγώνα, με την 24ωρη απεργία την οποία πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ.

Τα συνδικάτα απορρίπτουν την εργασιακή εφεδρεία ως μέτρο αυθαίρετο και αντικοινωνικό, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να την εμφανίσει ως δήθεν «φάρμακο» για την κρίση και το χρέος.
Δεν θα επιτρέψουμε να χαθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, να υποβαθμιστούν οι κοινωνικές υπηρεσίες, να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός να διευρυνθεί η ύφεση, η φτώχεια και η εξαθλίωση των πολιτών για να ικανοποιηθούν οι παράλογες και εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών.

Η Συνομοσπονδία κλιμακώνει τον αγώνα όλων των εργαζομένων για να ακυρωθούν οι πολιτικές της εφεδρείας, των περικοπών, της ύφεσης και της ανεργίας που προωθεί η κυβέρνηση και η Τρόϊκα πραγματοποιώντας νέα Γενική Απεργία στις 19/10/2011.
Ταυτόχρονα αποφασίστηκε ότι και το θέμα των εφεδρειών =απολύσεων θα αντιμετωπιστεί με όλα τα μέσα και τρόπους δηλ. συνδικαλιστικά, πολιτικά και νομικά στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της Τετάρτης 5 Οκτώβρη 2011 και στο συλλαλητήριο την ίδια ημέρα στις 11:00 πμ στην πλατεία Kλαυθμώνος θα είναι η απάντηση των εργαζομένων στα μέτρα που μοναδικό στόχο έχουν την περαιτέρω εξαθλίωση των εργαζομένων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα