Καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 18/10/12 η 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με βασική απαίτηση και κεντρικό σύνθημα: «ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»!

Όλοι οι κλάδοι και όλες οι κατηγορίες εργαζομένων συμμετείχαν σχεδόν καθολικά στο κάλεσμα των συνδικάτων και έστειλαν ισχυρό μήνυμα διαμαρτυρίας και αντίδρασης στις εξοντωτικές, καταστροφικές και αδιέξοδες Νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας και σε όλη την Ευρ.Ένωση.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, βιοτέχνες, έμποροι, κ.λ.π. με μια φωνή απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και από τους ευρωπαίους ηγέτες που συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες να ακούσουν την οργή της κοινωνίας και να αλλάξουν ριζικά και άμεσα τις πολιτικές λιτότητας, περικοπών, ανεργίας και ύφεσης που αντί να λύνουν διευρύνουν την κρίση και τα αδιέξοδα, διαλύουν την κοινωνική συνοχή και την ίδια την ύπαρξη του ευρώ και της Ευρ.΄Ενωσης !

Στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης έστειλαν όλες σχεδόν οι ευρωπαϊκές συνομοσπονδίες εργαζομένων, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Βαλλονίας-Βρυξελλών Βελγίου.

Σε πολλούς εργασιακούς χώρους η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ: 100 %
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΠΛΟΙΑ 100 %
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: 100 %
ΛΙΜΑΝΙΑ: 100 %
ΕΡ. ΜΕΤΑΛΛΟΥ: 90 %
ΟΙΚΟΔΟΜΗ: 90 %
ΞΕΝΟΔΟΧΟŸΠΑΛΛΗΛΟΙ: 80 %
ΕΜΠΟΡΙΟ: 90 %
ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ το ποσοστό συμμετοχής άγγιξε το 80%

Μετά τη συγκέντρωση των συνδικάτων στο Πεδίον του ¶ρεως πραγματοποιήθηκε μαζικό συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή.

Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τον αγώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη για την ακύρωση των καταστροφικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και στο προσεχές διάστημα σε συνεννόηση και συντονισμό κατ΄αρχήν με τις συνομοσπονδίες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Επισυνάπτουμε το Ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης

 

ΚοινοποιήστεShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print