ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ

6/2/2007

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, για την ανάκληση αδειών των δύο Ασφαλιστικών Εταιριών «ΕΓΝΑΤΙΑ» και «LE MONDE», προκύπτει σοβαρό πρόβλημα για την τύχη των εργαζομένων, οι οποίοι δεν ευθύνονται για τίποτα. Από την ανάκληση λειτουργίας των δύο εταιριών, είναι φανερό ότι επωφελούνται πελατειακά οι υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρίες. Γι’αυτό επιβάλλεται να απορροφήσουν τους εργαζόμενους των δύο εταιριών που ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας.

Η ΓΣΕΕ απαιτεί από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανασίου, να διασφαλίσει την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων στους 250 εργαζόμενους, καθώς και στην απορρόφησή τους από τις άλλες ασφαλιστικές εταιρίες. Δεν είναι ανεκτό οι εργαζόμενοι που δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για την εξέλιξη των εταιριών τους, να πληρώνουν τα σπασμένα και να οδηγούνται στην ανεργία.

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει επίσης τις εκδικητικές απολύσεις 4 εργαζομένων της ασφαλιστικής εταιρείας I.N.G μεταξύ των οποίων και 2 εκλεγμένων συνδικαλιστών, επειδή διεκδίκησαν και κέρδισαν δικαστικά την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας!!  Καλούμε το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να παρέμβει άμεσα ώστε να ανακληθούν αυτές οι παράνομες και άκυρες απολύσεις της ασφαλιστικής εταιρείας I.N.G.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΚοινοποιήστεShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print