Διαδοχική Ασφάλιση – Συνταξιοδοτική Λεηλασία

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει πως ενώ το πόρισμα της επιτροπής για τη διαδοχική ασφάλιση ρυθμίζει κάποια ζητήματα (βέβαια δε λύνει τα σοβαρά προβλήματα της διαδοχικής ασφάλισης) ωστόσο δημιουργείται ένα τεράστιο και σοβαρό ερώτημα κατά πόσο είναι ειλικρινής και αξιόπιστη η πρόθεση της Κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση και λύση αυτού του τεράστιου προβλήματος που ταλαιπωρεί και ζημιώνει πάνω από 1.000.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους.
Γιατί είναι γνωστό ότι όσα σοβαρά ασφαλιστικά θέματα άνοιξαν όπως:
Διεύρυνση κλιμακίων ΕΚΑΣ, κατώτατα όρια συντάξεων, βελτίωση ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης κ.α. έμειναν στο συρτάρι για μετά τις εκλογές!
Ελπίζουμε ότι και η σημερινή ανάδειξη του θέματος της διαδοχικής ασφάλισης να μην είναι μία ακόμα προεκλογική εξαγγελία που θα ξεχαστεί την επόμενη μέρα όπως και ότι θα δε θα επιχειρηθούν νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων που για το 2009 βιώνουν μια ακόμη χρονιά εξοντωτικής λιτότητας και μηδενικών αυξήσεων.
Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά την ενίσχυση και διεύρυνση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα