ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ

15/1/2007

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει απερίφραστα την εν κρυπτώ αιφνιδιαστική «διόρθωση» της Υπουργού Παιδείας κ. Μ. Γιαννάκου με την οποία μεταθέτει την καταβολή της δαπάνης μισθοδοσίας των καθαριστριών δημοσίων σχολείων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης που υπάγονται στο Π.Δ Παυλόπουλου στους Δήμους και τις Κοινότητες. Πρόκειται για λαθροχειρία και εμπαιγμό ενός κλάδου που επί χρόνια αποτέλεσε αντικείμενο εκμετάλλευσης υπό τον μανδύα των καθαριστριών – «εργολάβων» και με εικονικούς εργοδότες τις «σχολικές επιτροπές».

Καθεστώς ανασφάλειας, ομηρίας και υπερεκμετάλλευσης του οποίου την αναβίωση επιχειρεί με την εν κρυπτώ διόρθωση της Υπουργικής της Απόφασης η Υπουργός Παιδείας. Η Υπουργός επιχειρεί την τελευταία στιγμή χωρίς καν να έχει ενημερώσει κανέναν από τους εμπλεκόμενους φορείς να μεταφέρει την μισθοδοσία τους στους Δήμους και στις Κοινότητες, χωρίς κονδύλια στους οικείους προϋπολογισμούς τους μόνο και μόνο για να αποφύγει την ευθύνη μισθοδοσίας τους και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ως προς το μισθολόγιο και την εργασία τους.

Η ΓΣΕΕ απαιτεί την ανάκληση αυτής της τροποποίησης και την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών κατάταξης των καθαριστριών στο Υπουργείο Παιδείας με διασφάλιση των αποδοχών τους από τον προϋπολογισμό του, όπως νόμιμα γινόταν μέχρι σήμερα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΚοινοποιήστεShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print