Ομαδικές απολύσεις στη FRIGOGLASS ΑΒΕΕ

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη και ριζική διαφωνία της στις επιχειρούμενες αποφάσεις απολύσεων –διαθεσιμοτήτων-εθελουσίων αποχωρήσεων που ανακοινώνονται καθημερινά!
Με πρόσχημα την διεθνή χρηματοοικονομική κρίση (που ακόμα δεν έχει περάσει στην πραγματική οικονομία) η διοίκηση της FRIGOGLASS ΑΒΕΕ ανακοίνωσε 120 απολύσεις στο εργοστάσιο της Κ. Αχαϊάς -Πάτρας (σε σύνολο 210 εργαζομένων).
Πριν το φαινόμενο των απολύσεων πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και γίνει η κατάσταση ανεξέλεγκτη επιβάλλεται η λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων αναπτυξιακής πολιτικής και στήριξη της απασχόλησης,
Το υπέρογκο πακέτο των 28δις€ των Ελλήνων πολιτών υποτίθεται ότι θα διατίθεται για να σωθεί η ελληνική οικονομία, να ενισχυθεί η παραγωγική βάση της χώρας και η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και όχι για να σωθούν οι Τραπεζίτες και η κερδοφορίας τους!
Η ΓΣΕΕ και το σύνολο των εργαζομένων της χώρας μας, διεκδικούν ένα νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει την απασχόληση, τη δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων εργασίας καθώς και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Τα προβλήματα της απασχόλησης και της ανεργίας δεν αντιμετωπίζονται με επιλεκτικές επιδοτήσεις ανέργων ή «παρκάρισμα» ανθρώπων στο Δημόσιο Τομέα.

 

Καλούμε την αρμόδιο Υπουργό Απασχόλησης να μην εγκρίνει τις 120 ομαδικές απολύσεις της FRIGOGLASS και τη Διοίκηση της Εταιρείας να μην επιμείνει σε αυτή την αντεργατική και αντικοινωνική απόφαση.
Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά και αγωνιστικά για να διασφαλίσουν τα βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα τους και τις θέσεις εργασίας τους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα