ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ

5/1/2007

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ

Σχετικά με την εγγυητική επιστολή της ΓΣΕΕ για την αποφυλάκιση του Προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας κ. Τζ.Ασλάμ ο οποίος είχε καταγγείλει την παράνομη απαγωγή Πακιστανών από μυστικές υπηρεσίες, σας κάνουμε γνωστά τα εξής:
1. Η ΓΣΕΕ υπερασπίζεται τα ατομικά δικαιώματα, τις πολιτικές και δημοκρατικές ελευθερίες ενάντια σε κάθε δικτατορικό καθεστώς και παρακρατικό μηχανισμό από πεποίθηση και καταστατική υποχρέωση.
2. Η ΓΣΕΕ οφείλει για κάθε συνάνθρωπο μας που συλλαμβάνεται στη Ελληνική Επικράτεια με κατασκευασμένα κατηγορητήρια και με τέτοιες μεθοδεύσεις να του συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο. Εξάλλου το ίδιο το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση δέχθηκε ότι δεν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για αυτό και επέβαλλε προσωρινά περιοριστικούς όρους μεταξύ άλλων και την εγγύηση των 30 χιλιάδων ευρώ. Αυτό το ποσό εγγύησης κατέβαλε η ΓΣΕΕ στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων για την αποφυλάκιση του Ασλάμ μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
3. Επιβεβαίωση της εκτίμησης ότι ο «συλληφθείς» Ασλάμ δεν φυγοδικεί και δεν προτίθεται να αποφύγει την εκδίκαση της υπόθεσης του είναι ότι παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο στις 13/12/2006 το οποίο και πάλι λόγω έλλειψης στοιχείων ανέβαλε την υπόθεση για τις 16/1/2007. Ούτε φυγοδίκησε, ούτε χάθηκαν τα χρήματα της ΓΣΕΕ. Αυτό που έχει χαθεί είναι η αξιοπιστία του κατηγορητηρίου και «η ησυχία» όσων ανησυχούν από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης απαγωγής των Πακιστανών από τις μυστικές υπηρεσίες.

Τέλος σε κάθε περίπτωση η οικονομική δραστηριότητα και οι πολιτικές πρωτοβουλίες της ΓΣΕΕ ελέγχονται και εγκρίνονται από τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες και τους εργαζόμενους μέλη της και σε καμιά περίπτωση από εντεταλμένους «ανησυχούντες» πολίτες γνωστούς για τις «δημοκρατικές τους αντιλήψεις». Η κίνηση τους αυτή θα αντιμετωπισθεί πολιτικά και όχι δικαστικά με μηνύσεις για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση όπως θα μπορούσαμε να κάνουμε, γιατί η πολιτική δραστηριότητα κρίνεται από τους αγώνες και την κοινωνία.

ΚοινοποιήστεShare on Facebook
Tweet about this on Twitter