Απόφαση του Εφετείου Αθηνών κρίνει ότι σωστά αποκλείστηκαν από την είσπραξη των δεδουλευμένων τους οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ΞΙΦΙΑΣ

Έκπληξη και οργή προκαλεί η υπ’ αριθμ. 3291/2008 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, κρίνοντος ότι σωστά αποκλείστηκαν από την είσπραξη των δεδουλευμένων τους οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ΞΙΦΙΑΣ.

Η εταιρεία που έχει έδρα την Καβάλα είχε τεθεί σε εκκαθάριση και τις αναγγελίες απαιτήσεών των εργαζομένων τις είχαν υπογράψει δικηγόροι Καβάλας και Θεσσαλονίκης και όχι δικηγόροι Αθηνών (!), που έχει την έδρα της η εκκαθαρίστρια εταιρία ΕΤΒΑ FINANCE, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς. Αυτό θεωρήθηκε «σοβαρός» λόγος αποκλεισμού των νόμιμων απαιτήσεων των εργαζομένων.

Έτσι εκατοντάδες εργαζόμενοι χάνουν τα δικαιώματά τους από μισθούς, απόλυση κτλ και επωφελούνται οι Τράπεζες.

Στην απόφαση αυτή διατύπωσε πλήρη και εμπεριστατωμένη μειοψηφία, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου κ. Τσουκαλάς, ο οποίος εκθέτει ότι η άποψη της εκκαθαρίστριας είναι καταχρηστική και θα έπρεπε ο πίνακας κατάταξης να μεταρρυθμιστεί και να συμπεριλάβει τις απαιτήσεις των εργαζομένων.

Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά εξομοιώνεται μια ανώνυμη κερδοσκοπική επιχείρηση, θυγατρική τραπεζικής, με Δικαστική Αρχή (!), χωρίς εχέγγυα αμεροληψίας, αφού αυτές λειτουργούν προκλητικά υπέρ των συμφερόντων τους.

Έτσι, για άλλη μια φορά δυστυχώς, απόφαση Δικαστηρίου καταδικάζει τους εργαζόμενους και τους αποστερεί δεδουλευμένες αποδοχές τους με νομικίστικους συλλογισμούς, αντίθετους στο περί δικαίου αίσθημα.

Η ΓΣΕΕ απαιτεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την επανεξέταση της υπόθεσης καθώς και απ΄τον Υπουργό Δικαιοσύνης την επανεξέταση του θέματος διορισμού των εκκαθαριστών με τέτοιο τρόπο, ώστε να ισχύουν πραγματικά τα προνόμια των εργατικών απαιτήσεων επί του εκπλειστηριάσματος της εταιρικής περιουσίας και να μην ωφελούνται από τη λειτουργία τους τα τραπεζικά συμφέροντα σε βάρος των εργαζομένων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα