ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ

14/5/2008 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ

 

Συνεδρίασε σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 14/5/08 η ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και συζήτησε όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τους εργαζόμενους όπως:

  • ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΚΟ
  • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΣΕΕ

Μετά από τις εισηγήσεις του Προεδρείου και την αναλυτική διεξοδική συζήτηση ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

1) Η ΓΣΕΕ εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία της για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και την έκρηξη του πληθωρισμού, γι΄ αυτό απαιτεί απ΄την Κυβέρνηση τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων, κατά των καρτέλ και των ολιγοπωλίων που λυμαίνονται την αγορά.

Πρώτα από όλα καλείται η ίδια η Κυβέρνηση να παγώσει ή και να αναστείλει τις προκλητικές αυξήσεις, που υπέβαλλε στα τιμολόγια και στις υπηρεσίες δημόσιων επιχειρήσεων όπως και στα διόδια. Καλείται επίσης να πάρει άμεσα μέτρα κοστολογικού ελέγχου των τιμών, μείωσης των επιτοκίων αποτροπής των κατασχέσεων και άλλα μέτρα τα οποία θα προταθούν.

Για το σκοπό αυτό η ΓΣΕΕ θα αναπτύξει πρωτοβουλίες, δράσεις και αντιστάσεις ώστε να ενισχυθεί και να εξασφαλισθεί η στοιχειώδης προστασία της αγοραστικής δύναμης των μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων απ΄τη καθημερινή απαξίωση. Θα πάρει πρωτοβουλίες για την συγκρότηση δικτύου φορέων και οργανώσεων κατά της ακρίβειας.

2) Επιβεβαιώνεται η διαρκής και έντονη αντίρρησή μας στον Αντιασφαλιστικό Νόμο 3655/08, καθώς και σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω ελαστικοποίησης – απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

Με απεργιακές – νομικές και πολιτικές πρωτοβουλίες θα αποκρούσουμε τις Υπουργικές αποφάσεις και τις προοπτικές εφαρμογής αυτού του Νόμου, που είναι κοινωνικά ανάλγητος και οικονομικά αναποτελεσματικός.

Επίσης στην όποια προσπάθεια ανατροπής της ενιαίας λίστας των ΒΑΕ να πραγματοποιηθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας. (επιφέρει ζημιά κοντά στα 7ΔΙΣ € / ετησίως!).

Διεκδίκηση ενός πλαισίου επαναρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και απαίτηση για όλους τους εργαζόμενους σε προγράμματα stage, της άμεσης και πλήρους ασφάλισής τους.

3) Συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων του δημοσίου τομέα.

Η ΓΣΕΕ θα συντονίσει και θα υποστηρίξει τον αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΤΕ, στα Λιμάνια, στη ΔΕΗ, στην Ο.Α, στα ΕΛΤΑ, στην ΕΥΔΑΠ και σε άλλες επιχειρήσεις, ώστε να αποτραπεί αυτό το εθνικό έγκλημα που θα έχει τραγικές συνέπειες στην οικονομία, στην κοινωνία, στους εργαζόμενους.

4) Εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξη μας στον αγώνα και στην απαίτηση της ΟΤΟΕ, για την έναρξη των διαπραγματεύσεων της νέας Κλαδικής ΣΣΕ που απαράδεκτα και αδικαιολόγητα αρνούνται να ξεκινήσουν οι Τραπεζίτες.

5) Συνεδρίαση στις 29/5/08 του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ για τον περαιτέρω συντονισμό της δράσης και των διεκδικήσεων του Συνδικαλιστικού κινήματος ιδιαίτερα ενόψει των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ.

Τέλος στο πλαίσιο των δράσεων και των παρεμβάσεων της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος Ιούνη περιφερειακές συσκέψεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις κλπ., ώστε να εξασφαλισθεί η καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μας, σε συνδυασμό με μια προσπάθεια απόκρουσης της εργοδοτικής επίθεσης που παρεμποδίζει τη Συνδικαλιστική δράση και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα