Έκθεση της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ΔΣΣ)

Δημοσιεύθηκε η σημαντική έκθεση της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ΔΣΣ) σχετικά με τις επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα σε όλον τον κόσμο. Η έκθεση θα αποτελέσει εργαλείο παρέμβασης της ΔΣΣ προς τους διεθνείς οργανισμούς και φόρα όπως το ΔΝΤ, οι G20, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας κ.α.

Ήδη η Γενική Γραμματέας της ΔΣΣ, Σάραν Μπάροου, παρουσίασε την έκθεση στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που πραγματοποιείται στο Τόκυο, από τις 9 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

Η έκθεση στηρίζεται σε παγκόσμια έρευνα σε 6 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπου καταστρατηγήθηκαν εργασιακά δικαιώματα και εφαρμόστηκαν σκληρές πολιτικές λιτότητας. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, καταγράφονται και τεκμηριώνονται οι τραγικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών και η ολοσχερής κατεδάφιση του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων που συντελούν συνδυαστικά στη ραγδαία οικονομική και θεσμική αποδυνάμωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων οδηγώντας τους πολίτες σε απόγνωση.

Συγκεκριμένα, η έκθεση καταδεικνύει ότι οι πολιτικές του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ ώθησαν τις χώρες σε ύφεση επιδεινώνοντας παράλληλα τις συνθήκες ζωής των εργαζομένων. Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για:

• Εξαφάνιση κάθε οικονομικής δραστηριότητας
• Εφιαλτική αύξηση της ανεργίας
• Εξαθλίωση της κοινωνίας

Η έκθεση της ΔΣΣ, η οποία έχει αναρτηθεί στο site της οργάνωσης http://www.ituc-csi.org/new-report-ituc-frontlines-2012.html τεκμηριώνεται εμπειρικά και από μαρτυρίες και Ελλήνων εργαζομένων και ανέργων, οι οποίες κατατέθηκαν σε πάνελ εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, με συμμετοχή και της ΓΣΕΕ, το οποίο επισκέφθηκε τη χώρα μας τον περασμένο Ιούλιο. Τα σχετικά βίντεο βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική εφημερίδα της ΔΣΣ Equal Times : http://www.equaltimes.org/news/the-imf-has-ruined-my-life-say-the-workers

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα