Συνάντηση Προέδρου ΓΣΕΕ με Γενικό Διευθυντή ILO

Στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας στη Γενεύη μεταβαίνει εσπευσμένα σήμερα ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος για να συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή του ILO κ. Juan Somavia.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν ο μη σεβασμός της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων καθώς και τα σκληρά και απαράδεκτα μέτρα που επιβάλλει εκ νέου η ΤΡΟΙΚΑ στη χώρα μας, τα οποία όπως έχει επισημάνει και σε έκθεσή του το Διεθνές Γραφείο Εργασίας καταστρατηγούν Διεθνείς Συμβάσεις.

Η ΓΣΕΕ έχει προσφύγει ήδη εδώ και καιρό στο ILO, η σχετική προσφυγή της Συνομοσπονδίας βρίσκεται σε εξέλιξη, καταγγέλλοντας την ωμή παραβίαση των Διεθνών Συμβάσεων και ζητά για μια ακόμη φορά την παρέμβασή του με κάθε μέσο και τρόπο ώστε να διασφαλιστούν όσα και διεθνώς έχουν συμφωνηθεί να νομοθετηθεί.

Την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την έλλειψη σεβασμού της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων καταγγέλλουν με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στον Υπουργό Οικονομίας , στη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ και στο Γενικό Διευθυντή του ILO η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία καθώς και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Χθες ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ μετέβη στο Βερολίνο, μετά από πρόσκληση των γερμανικών συνδικάτων, όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων Χάνς-Γιόακιμ Φούχτελ και ενημέρωσε αναλυτικά μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου για τη λαίλαπα των μέτρων που επιβάλλει η ΤΡΟΙΚΑ στη χώρα μας.

Σε συνεντεύξεις του και επαφές με τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έδωσε εκτενείς πληροφορίες στη γερμανική κοινή γνώμη και για την πρωτόγνωρη επίθεση που δέχονται τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών από τις εντολές των δανειστών.