Σύσκεψη – Συνέντευξη Τύπου ΓΣΕΕ

Ευρεία συνδικαλιστική σύσκεψη και συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 9/9/2010 στο Ξενοδοχείο «ΗΛΕΚΤΡΑ PALACE» Θεσ/νίκη.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος τα Προεδρεία των Εργατικών Κέντρων της Β. Ελλάδας και συζητήθηκαν κυρίως τα εξής θέματα:
Α) Το διεκδικητικό πλαίσιο των συνδικάτων, στις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που έχoυν διαμορφώσει οι απαράδεκτοι όροι της Τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών.
Β) Η προετοιμασία και η οργάνωση του εργατικού και αγωνιστικού συλλαλητηρίου των εργαζομένων το ΣΑΒΒΑΤΟ 11/9 και ώρα 18.00 στο Αγαλμα Βενιζέλου Θεσ/νικη.
Κοινή διαπίστωση όλων των συνδικαλιστικών στελεχών ήταν ότι οι επιπτώσεις της κρίσης και του Μνημονίου, είναι ιδιαίτερα δραματικές για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Η οικονομία και η χώρα οδηγήθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, απ’ τις ασκούμενες εγκληματικές πολιτικές και όχι απ’ τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους για να καλούνται τώρα αυτοί να πληρώσουν τα σπασμένα των ελλειμμάτων και των χρεών.
Η ΓΣΕΕ απαιτεί και διεκδικεί την δυναμική υπέρβαση του μνημονίου για την ταχύτερη έξοδο της χώρας από την ύφεση με ένα νέο μείγμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας.
Η αναλυτική και τεκμηριωμένη πρόταση της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και την Ανάπτυξη (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) θα παρουσιαστεί την ΠΕΜΠΤΗ 16/9/2010 και ώρα 12:00, στο Ξεν. «ΤΙΤΑΝΙΑ», Αθήνα.
Απαιτούμε την κρίση, τα ελλείμματα και τα χρέη να τα πληρώσουν οι ένοχοι, οι έχοντες και κατέχοντες.
Τα συνδικάτα με ΣΥΜΜΑΧΟ και συμπαραστάτη την κοινωνία διεκδικούν τα αιτήματα τους από την πολιτική και οικονομική εξουσία της χώρας και των Βρυξελλών. Γι’ αυτό θα πραγματοποιήσουν μαζικό, αγωνιστικό, πολιτικοποιημένο και ΕΙΡΗΝΙΚΟ συλλαλητήριο στην πόλη της Θεσ/νικης το ΣΑΒΒΑΤΟ 11/9 και ώρα 18:00, στο Αγαλμα Βενιζέλου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα