Όχι στις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων

 H ΓΣΕΕ εκφράζει για μια ακόμα φορά την έντονη διαφωνία της στη νέα κυβερνητική επίθεση κατά των επικουρικών συντάξεων. Η νέα περικοπή των επικουρικών συντάξεων αλλά και οι ισοπεδωτικές ενοποιήσεις ακυρώνουν τον ίδιο τον θεσμό των επικουρικών, οδηγώντας τους συνταξιούχους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Αυτή η εύκολη λύση των περικοπών δεν έχει κανένα αποτέλεσμα για τη βιωσιμότητα των ταμείων, γιατί το πρόβλημα δεν είναι οι παροχές αλλά οι εισφορές και τα έσοδα τα οποία λόγο της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, της ανεργίας και της εισφοροκλοπής έχουν μειωθεί δραματικά.

Την ώρα που οι συντάξεις περικόπτονται, η οικονομική προοπτική των ασφαλιστικών φορέων δεν διασφαλίζεται. Ειδικότερα για το ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ το μεγάλο φορέα επικουρικής ασφάλισης των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα η βιωσιμότητά του είναι αμφίβολη αφού δεν προβλέπεται επιστροφή ή  των οφειλομένων του από την αφαίμαξη που υπέστη όλο το προηγούμενο διάστημα «δανείζοντας» τον κλάδο υγείας.

Οι συνταξιούχοι όπως και οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα έσχατα όρια και δεν έχουν άλλες αντοχές. Η ρήση είναι γνωστή και έχει επιβεβαιωθεί στο χρόνο «όσοι σπέρνουν ανέμους θερίζουν θύελλες».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα