Κλιμακώνονται οι Νεοφιλελεύθερες Επιθέσεις κατά των Εργαζομένων

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την μεθοδευμένη στοχοποίηση των εργαζομένων μέσω της «δαιμονοποίησης» των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα εργασίας, ως την κύρια αιτία έλλειψης ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας.
Οι συνεχόμενες δηλώσεις, συνταγές και παραινέσεις Ευρωπαίων και Ελλήνων νεοσυντηρητικών, για πάγωμα ή και μείωση των μισθών – ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα είναι όχι μόνο αντεργατικές – αντικοινωνικές και απαράδεκτες, είναι και καταστροφικές για την Ελληνική Οικονομία.
Αυτές οι Νεοφιλελεύθερες και δογματικές προτάσεις διευρύνουν την ύφεση και τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα πυροδοτούν ανεξέλεγκτες κοινωνικές και εργατικές συγκρούσεις.
Ο κος Όλι Ρεν αντί να επιδίδεται σε παραινέσεις και ευχές «καλό κουράγιο» θα έπρεπε να εργάζεται για να αποκτήσει η Ευρώπη πολιτική και οικονομική οντότητα με μια οικονομία που η ανταγωνιστικότητα της δεν θα εδράζεται στην μείωση του μισθολογικού κόστους και των κοινωνικών περικοπών αλλά στην καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.
Αυτές οι ιδέες έφεραν την Ευρώπη και την Ελλάδα στην σημερινή κατάσταση και από πάνω ζητούν και τα ρέστα…
Πάνω από τα «θέλω» και τις απαιτήσεις των αγορών και των εργοδοτών υπάρχουν οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των κοινωνιών και αυτά θα προασπίσουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα