ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14.6.16

ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

Με παράνομες, αυθαίρετες και αντεργατικές πρακτικές, η εργοδοσία των Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας, συνεχίζει το έργο εξόντωσης των εργαζομένων.

Μετά τις απολύσεις μόνιμου προσωπικού, τις περικοπές, την εξώθηση σε παραίτηση και την επαναπρόσληψη μέσω υποεταιρειών που έχει δημιουργήσει, η διοίκηση των φωσφορικών λιπασμάτων, θέτει τώρα σε αναγκαστική άδεια, στην ουσία δηλαδή εκτός εργασίας, περίπου 200 εργαζόμενους.

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Φωσφορικά Λιπάσματα Καβάλας, και καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας, διευθυντής της οποίας έφτασε στο σημείο να τραυματίσει με το αυτοκίνητό του δύο εργαζόμενους, οι οποίοι μαζί με συναδέλφους τους διαμαρτύρονταν στην είσοδο του εργοστασίου.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Εργασίας και όλων των αρμοδίων υπηρεσιών, ώστε να δοθεί οριστικό τέλος στο γολγοθά των εργαζομένων και να σταματήσει η επιχείρηση καταπάτησης κάθε εργασιακού δικαιώματος από την εργοδοσία της επιχείρησης.

Είναι αδιανόητο η διοίκηση των φωσφορικών λιπασμάτων να παρανομεί και να χρησιμοποιεί όλου του είδους «επιχειρηματικά τερτίπια», με τους εργαζόμενους να μένουν απροστάτευτοι και την κυβέρνηση…….απλά να παρακολουθεί….

 

                                                                                      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα