ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: «Ώδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5/2/20

                     ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: «Ώδινεν ρος κα τεκεν μν»

Η Κυβέρνηση που προεκλογικά διακήρυττε ότι θα καταργήσει τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, παραμένει, με ελαφρές βελτιώσεις σε κάποια σημεία, στην ίδια φιλοσοφία και το πνεύμα του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου.
«Ώδινεν ρος κα τεκεν μν» ή κατά τη λαϊκή έκφραση «πολύ κακό για το τίποτα»
Συγκεκριμένα το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, δεν προωθεί ουσιαστικά την κοινωνικοασφαλιστική μεταρρύθμιση αλλά μόνο την οργανωτικό-λειτουργική και διαδικαστική ενοποίηση. Προβλέπει  περιορισμένου επιπέδου αυξήσεις στις συντάξεις  συγκριτικά με τις απώλειες του συνταξιοδοτικού εισοδήματος, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία, ενσωματώνοντας και παρατηρήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Για τη ΓΣΕΕ πάγια και βασικά αιτήματα, όπως έχουν αποτυπωθεί διαχρονικά- αποτελούν η διασφάλιση και διατήρηση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης (κύριας και επικουρικής), ως θεμελιώδους θεσμού κοινωνικής προστασίας με αναδιανεμητικό χαρακτήρα
, η εξασφάλιση της εγγύησης του Κράτους στη χρηματοδότησή του με σκοπό τη μακροχρόνια βιωσιμότητα και την κοινωνική αποτελεσματικότητά του, η επαναχορήγηση της13ης και της 14ης σύνταξης με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και  αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής, των ανείσπρακτων οφειλών προς τα Ταμεία. Ο κίνδυνος ενσωμάτωσης κυρίας και επικουρικής είναι πλέον ορατός, κάτι το οποίο βρίσκει αντίθετο τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.
Η ΓΣΕΕ, δεν πρόκειται να εντάξει την αντίδραση της στις προωθούμενες ασφαλιστικές ρυθμίσεις, σε κανένα κομματικό σχεδιασμό καμίας παράταξης. Διατηρώντας την αυτονομία της, επιδιώκει εξαντλητικό, σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο για τη διασφάλιση ενός ασφαλιστικού συστήματος που θα εγγυάται τις παρούσες και τις επόμενες γενιές. Όσοι διέλυσαν τις δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες της ΓΣΕΕ και άλλων μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, δεν μπορούν σήμερα να εμφανίζονται ως τιμητές των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

                                                                                 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα