5 Ιουνίου: Περιβάλλον και Εργαζόμενοι

 Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) ελπίζοντας και προσδοκώντας ότι επιτέλους θα ευαισθητοποιηθούν Κυβερνήσεις και επιχειρήσεις και θα σταματήσουν να καταστρέφουν τη ζωή και το μέλλον των εργαζομένων και των πολιτών.
Η αλόγιστη εκμετάλλευση των ζωτικών φυσικών πόρων, η καθημερινή και συστηματική υποβάθμιση και καταστροφή του περιβάλλοντος δημιουργούν εφιαλτικές και δραματικές συνθήκες επιβίωσης των απλών πολιτών με ανυπολόγιστο κόστος για την επιβίωση μας στον πλανήτη γη.
Το Σ. Κίνημα και οι εργαζόμενοι της χώρας μας που πληρώνουν βαρύτατο τίμημα από την έλλειψη βασικών και θεμελιακών περιβαλλοντικών κανόνων (θυσία στο βωμό κερδοσκοπικών και κατασκευαστικών συμφερόντων) αναδεικνύουν ως κυρίαρχα και ζωτικά τα θέματα προστασίας και βελτίωσης των συνθηκών ζωής και περιβάλλοντος γιατί εξάλλου αυτοί είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της δραματικής εξέλιξης.
Απαιτούμε και διεκδικούμε γενναία και αποτελεσματικά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας, εξορθολογισμό και επανεξέταση των καταναλωτικών αναγκών, του κυκλοφοριακού προβλήματος, των υδάτινων πόρων, των απορριμμάτων, των αστικών λυμάτων, της προστασίας των δασών, των ελεύθερων χωρών αναψυχής κ.α.
Η ΓΣΕΕ είναι αποφασισμένη να εντάξει στη καθημερινή της δράση (παράλληλα με τα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά προβλήματα) τα αιτήματα του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και της προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και των συμπολιτών μας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα