Συνάντηση των νέων της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων με Α.Μέρκελ

Το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας των νέων το οποίο και στη χώρα μας έχει λάβει δραματικές διαστάσεις αγγίζοντας το ποσοστό του 60%, τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση των συνδικαλιστικών νεολαιών της Ευρώπης με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στην οποία μετείχε και η Γραμματεία Νέων της ΓΣΕΕ.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στις τεράστιες κοινωνικές συνέπειες και τις οικονομικές απώλειες, λόγω της έλλειψης πολιτικών για την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας.
Όσον αφορά στη χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι ευρωπαίοι νεολαίοι συνδικαλιστές κατέθεσαν την κοινή θέση τους ότι τα προβλεπόμενα 6 δις ευρώ δεν επαρκούν, την ίδια ώρα μάλιστα που η χρηματοδότηση των τραπεζών αγγίζει το 1,3 τρις ευρώ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο ποσό μαζί με άλλα ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια, είναι ικανά να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα παραπέμποντας στο μέλλον την επιπλέον χρηματοδότηση, εάν και μόνο τότε, δεν υπάρξουν με τα προβλεπόμενα ποσά, ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Η κα Μέρκελ υπεραμύνθηκε της απόφασης για τη χρηματοδότηση στις τράπεζες, τονίζοντας ότι εάν κατέρρεαν οι τράπεζες, η ανεργία των νέων θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.
Στην αναγκαιότητα αλλαγής πολιτικής με τερματισμό της λιτότητας και στροφή στην ουσιαστική ανάπτυξη η οποία θα είναι συνδεδεμένη με μακροπρόθεσμες βιώσιμες θέσεις εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές, αναφέρθηκε ο Γραμματέας Νέων της ΓΣΕΕ Γιάννης Πούπκος.

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στην κα Μέρκελ, χαρακτήρισε κοινωνικό έγκλημα την εφαρμοζόμενη πολιτική προσθέτοντας ότι υπάρχει ήδη μια χαμένη γενιά στη χώρα μας.

Για τη ΓΣΕΕ είναι ξεκάθαρο ότι η κατεύθυνση της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής απαιτεί ριζικό επανασχεδιασμό. Ο δρόμος της εξόδου από την οικονομική κρίση και ύφεση είναι η πραγματική οικονομία, η πραγματική επένδυση και η πραγματική απασχόληση κι όχι το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα