Συμμετοχή της ΓΣΕΕ στο Συνέδριο της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας

Με στόχο την ενίσχυση της δύναμης των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία και στη νεοφιλελεύθερη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 1500 συνδικαλιστές από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, μετέχουν στο 3ο Συνέδριο της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο.

Οι εκπρόσωποι των ανώτατων συνδικαλιστικών οργανώσεων 161 χωρών, συζητούν τους τρόπους και χαράζουν την στρατηγική των συνδικάτων σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να ενισχύσουν τη δύναμη και την παρεμβατικότητά τους.  

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκε έρευνα της ITUC η οποία διεξήχθη σε 14 χώρες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:
Το 68% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση της χώρας του ασκεί λάθος πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Πάνω από το 50% των πολιτών χαρακτήρισε κακή την οικονομική του κατάσταση.
Το 78% (4 στους 5 ερωτηθέντες) απάντησε ότι το οικονομικό σύστημα ευνοεί τους πλούσιους και τάχθηκε υπέρ ενός πιο δίκαιου καταμερισμού. 

Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ θα μετάσχει σε κοινωνική συνάντηση κορυφής που διοργανώνουν τα γερμανικά συνδικάτα με αντικείμενο την απόκρουση των ορέξεων των χρηματοπιστωτικών αγορών και του κοινωνικού φιλελευθερισμού και στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι γερμανικών κομμάτων υποψήφιοι για το ευρωκοινοβούλιο.  

Η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία εκπροσωπεί 325 εθνικά συνδικάτα και συνολικά 176.000.000 εργαζόμενους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα