Η ΓΣΕΕ για την Ελληνική Ιθαγένεια των Μεταναστών

Η Γ.Σ.Ε.Ε. χαιρετίζει τη δημόσια εκδήλωση που έγινε στην Παλιά Βουλή με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και θέμα «Προς ένα καθεστώς ελληνικής ιθαγένειας – Έλληνας γεννιέσαι και γίνεσαι».
Στην εκδήλωση αυτή ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. Γιάννης Παναγόπουλος τοποθετήθηκε υπέρ της νομοθετικής πρωτοβουλίας για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Όπως και στην ανάγκη συνεκτικής αντιμετώπισης των ζητημάτων μεταναστευτικής πολιτικής, ασύλου και ιθαγένειας, που επιβάλλει τη λήψη μέτρων πρόληψης και αποκατάστασης των κοινωνικών προβλημάτων. Η τεκμηριωμένη θέση των συνδικάτων είναι ότι η ένταξη των μεταναστών δεν μπορεί να αποτελεί ζήτημα δημόσιας τάξης, αλλά ζήτημα που άπτεται των κοινωνικών δικαιωμάτων και της οργάνωσης της αγοράς εργασίας.
Η προσπάθεια διακοπής της εκδήλωσης με αποπροσανατολιστικά συνθήματα δεν εκφράζει τους εργαζομένους και τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Η συντήρηση και η οπισθοδρόμηση δεν μπορούν να ακυρώσουν τη δύναμη και τη φωνή της κοινωνίας των πολιτών, που επιθυμεί τη διαμόρφωση και την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής ένταξης των μεταναστών με όρους ισότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα