Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ μετά τη συνάντηση της Συνομοσπονδίας με τη νέα Υπουργό Εργασίας

18/1/24

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η συνάντηση με τη νέα Υπουργό Εργασίας ήταν εθιμοτυπική, αλλά μπήκαμε στην ουσία σε κάποια ζητήματα που θεωρούμε ότι πρέπει να είναι προτεραιότητες, αυτήν την περίοδο. Αυτά τα ζητήματα τα αναδεικνύει και η συγκυρία της μεγάλης ακρίβειας που έχει τσακίσει τα εισοδήματα των μισθωτών.

Προφανώς το Υπουργείο Εργασίας δε δίνει αυξήσεις, αλλά το Υπουργείο Εργασίας μπορεί να μας δώσει τα εργαλεία να διεκδικήσουμε τις αυξήσεις γιατί είναι το μόνο όπλο που έχουμε εμείς να αντιτάξουμε απέναντι στην ακρίβεια.

Θέσαμε το ζήτημα της επαναφοράς της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργοδότες και τους εργαζόμενους και την αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου, που τα μνημόνια είχαν καταργήσει. Δηλαδή  επέκταση συλλογικών συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κλπ..

Πέραν αυτών αναπτύξαμε κι άλλα επιμέρους ζητήματα που αφορούν στην υγεία και στην ασφάλεια των εργαζομένων, που αφορούν στον τριμερή κοινωνικό διάλογο, που αφορούν ασφαλιστικά ζητήματα για τα οποία όμως η Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα μας απαντήσει αφού υποβάλλουμε και ένα εμπεριστατωμένο υπόμνημα.

Εγώ σας λέω, αυτή είναι η δημόσια τοποθέτησή μου, κανέναν δεν τον κρίνουμε από το τι λέει και το τι είναι, τον κρίνουμε από το τι κάνει. Από αυτό θα κριθεί και η νέα Υπουργός.

                                                                                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα