Ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. κ. Γιάννης Παναγόπουλος σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ

7/4/2008

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. κ. Γιάννης Παναγόπουλος σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού κ.Αλέξη Τσίπρα σχετική με τη Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. την οποία απoκάλεσε «ντροπιαστική μαζί με τη Δ.Α.Κ.Ε. και το Σ.Ε.Β. από την άλλη» δήλωσε:

“Ο κ. Τσίπρας ζήλεψε την κα Παπαρήγα και αντιπολιτεύεται υβρίζοντας τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση επειδή διαφωνεί με τις επιλογές της. Εμπλέκει σκοπίμως στην αντιπολιτευτική τακτική του το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πρέπει να γνωρίζει ότι τη σύμβαση την υπογράφουν δυνάμεις που εκφράζουν άνω του 80% των εργαζομένων και όχι τα κόμματα.

Αν για το 12,42% σωρρευτική αύξηση στη διετία βρήκε την απαράδεκτη έκφραση «ντροπιαστική» ας χαρακτηρίσει επιτέλους την κυβερνητική εισοδηματική πολιτική αλλά και τις αυξήσεις που υπογράφουν σωματεία που ο πολιτικός χώρος του ελέγχει (το ρήμα «ελέγχω» είναι προφανές ότι ταιριάζει στη νοοτροπία των χρεώσεων και των χαρακτηρισμών που τόσο αβασάνιστα απευθύνει).

Κρίμα. Θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζει ότι με την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. «σπάει» κυριολεκτικά η εισοδηματική πολιτική και παρέχεται δυνατότητα για ικανοποιητικές κλαδικές συμβάσεις. Δυστυχώς αυτά είναι τ’αποτελέσματα του διαγκωνισμού στο χώρο της παραδοσιακής αριστεράς και της αντιπολίτευσης με όρους και όρια δημοσκοπικά.

Ως Πρόεδρος του ανώτατου συνδικαλιστικού φορέα των εργαζομένων ούτε είχα, ούτε έχω τη ψευδαίσθηση ότι η κοινωνική αλλαγή θα προκύψει ως άθροισμα συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ούτε είχα, ούτε έχω την άποψη ότι τα συνδικάτα θα πρέπει να συμπεριφέρονται ως κόμματα και τα κόμματα ως συνδικάτα.

Κάποια στιγμή θα τεθούν αυτά τα θέματα για συζήτηση στο προοδευτικό κίνημα και στην ευρύτερη αριστερά και τότε θ’ακουστούν αλήθειες πέραν των επικοινωνιακών τεχνασμάτων.

Αν πάντως το μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης και δράσης που ο κ. Τσίπρας προτείνει είναι αυτό του ελέγχου των κομμάτων επί των κοινωνικών οργανώσεων εμείς λέμε: «Ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα