ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

 

                                                                      Καλαμάτα, 15/4/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το ηχηρό λουκέτο της Ηλεκτρονικής Αθηνών που είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν στο δρόμο 450 εργαζόμενοι, αποτελεί την συνέχεια σε μια σειρά μεγάλων επιχειρήσεων που έκλεισαν τον τελευταίο χρόνο, ΦΑΓΕ, ΙΜΑΣ, ΣΟΦΤΕΞ κτλ. είναι η κορυφή του παγόβουνου της  κατάστασης στην Ελληνική οικονομία.

Η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρία του κλάδου που ανταγωνίστηκε τις πολυεθνικές οδηγείται στο λουκέτο, πολλές άλλες Ελληνικές επιχειρήσεις έκλεισαν, μεταφέρουν ή προγραμματίζουν να μεταφέρουν τις δραστηριότητες στα βόρεια σύνορα μας .

Τα μεγάλα θύματα είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι αφ ενός, προστίθενται στον μακρύ κατάλογο της ανεργίας, αφ’ ετέρου μπαίνουν στην χρονοβόρα διαδικασία να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους, επιδόματα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. .. σύμφωνα βέβαια με βάση και τις αλλαγές που επήλθαν στον πτωχευτικό κώδικα. Οι εκτενέστατοι πιστωτικοί έλεγχοι capital controls που επιβλήθηκαν τον Ιούλιο στραγγαλίζουν την Ελληνική οικονομία, τα υφεσιακά μέτρα δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο που οδηγεί σε λουκέτα, απολύσεις, αύξηση της ανεργίας.

Θα σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους της Ηλεκτρονικής Αθηνών στον δύσκολο αγώνα τους, δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους του Ιδιωτικού Τομέα που πλήττονται από αυτή την πολιτική .

Στρατηγικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη με την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, η ανάκαμψη της οικονομίας η οποία θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, με επενδύσεις που θα οδηγούν σε βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΩΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ           ΚΑΝΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα