ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ

Αθήνα, 09/05/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εταιρεία «Πετρογκάζ» αποφάσισε την Μεγάλη Τρίτη, 26/04/2016, να κάνει την Μεγάλη Εβδομάδα και «Εβδομάδα Παθών» για τους εργαζόμενούς της. Ανακοίνωσε, αιφνιδιαστικά στους εργαζομένους, οριζόντιες περικοπές μισθών, κατάργηση παροχών και απολύσεις εργαζομένων για να αναθέσει ολόκληρους τομείς σε εργολάβους.

Επισημαίνουμε ότι την τελευταία 3ετία, οι εργαζόμενοι της «Πετρογκάζ» έχουν υποστεί μισθολογικό «πάγωμα» στις τριετίες τους, τα επιδόματά τους όλα έχουν ενσωματωθεί στην «οικειοθελή παροχή», ακόμα και το επίδομα γάμου, που η «Πετρογκάζ» ως μέλος του ΣΕΒ όφειλε να καταβάλει κανονικά με βάση την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

Η Διοίκηση της εταιρείας επικαλείται την γενικότερη δυσχερή οικονομική κατάσταση και το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, που όμως σε τίποτα δεν αφορούν τα δικά της οικονομικά αποτελέσματα. Αυτή την αντίληψη των εργοδοτών ότι στο όνομα της δικιάς μας φτώχειας επιβάλλουν περαιτέρω μειώσεις στους εργαζομένους, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ισχύει.

Το ΕΚΑ καταγγέλλει τις συγκεκριμένες αντιδημοκρατικές – αντεργατικές μεθοδεύσεις της Διοίκησης της «Πετρογκάζ». Συμπαρίσταται και στηρίζει όλες τις αποφάσεις των Σωματείων (ΣΥΕΠΕΥ & ΑΛΠΕ, Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ, Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) που δρουν στην επιχείρηση. Καλεί την εταιρεία να πάρει πίσω άμεσα αυτές της τις αποφάσεις, σε κάθε άλλη περίπτωση θα έχει να αντιμετωπίσει την συντονισμένη δράση του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Το Δ.Σ.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα