Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου για τα ΒΑΕ και το ΔΝΤ

Σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή για τα ΒΑΕ, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος έκανε την εξής δήλωση:
Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής και αφορά στα Βαρέα και Ανθυγιεινά συνιστά κοινωνική και πολιτική πρόκληση. Οι εργαζόμενοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα δεν κάνουν αναψυχή. Επιλέγοντας να δώσει εξουσιοδοτική διάταξη στην Υπουργό να αλλάξει μόνη της τη λίστα αποδεικνύει ποιο είναι το βαθύτερο ενδιαφέρον της. Να καταργήσει δηλαδή την συντριπτική πλειοψηφία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων για να δώσει εξετάσεις στις Βρυξέλλες. Μ΄ αυτά και μ’ αυτά για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει όλα τα βάρη της κρίσης που δημιούργησε η πολιτική της στις πλάτες των εργαζομένων. Απέναντι σε αυτή την πρόκληση, εάν επιμείνει να τη ψηφίσει εμείς δεν έχουμε παρά το δρόμο του αγώνα, να αποχωρήσουμε από την επιτροπή, να την καταγγείλουμε και βεβαίως να προσφύγουμε στα δικαστήρια γιατί αυτό το νομοθέτημα είναι εξόχως αντισυνταγματικό.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις νέες οδηγίες του ΔΝΤ, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ απάντησε τα εξής:
Οι νέες οδηγίες και παραινέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν διαφέρουν από την πολιτική που το ίδιο υπαγόρευσε σε πολλές κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια και που σήμερα ζούμε τα δραματικά αποτελέσματά της.
Δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά τις ευθύνες για την κρίση και την έξοδο από αυτή να τη φορτώνουν στις πλάτες της μισθωτής εργασίας. Είναι αδιανόητο η δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας να μεταφέρεται στους εργαζόμενους. Το ασφαλιστικό και τα εργασιακά να γίνονται για ακόμη μια φορά το υποζύγιο που θα σηκώσει τα βάρη και θα πληρώσει τα σπασμένα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα