Δήλωση Πρόεδρου

Σήμερα έγινε μια ακόμη διαπραγμάτευση για την ΕΓΣΣΕ η οποία όμως είχε τρεις μεγάλους απόντες. 

Πρώτα απ όλα είχε απούσα την ελευθερία .

Την ελευθερία των συλλογικών διαπραγματεύσεων .Γιατί η Κυβέρνηση κατ εντολή μημονιακών υποχρεώσεων που επέβαλλε η Τρόικα και απεδέχθη, έχει θεσμοθετήσει ουσιαστικά την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και μάλιστα της ΕΓΣΣΕ.Είναι γνωστό ότι οτιδήποτε και αν υπογράψουμε η νομιμότητα καθορίζεται από τον μνημονιακό νόμο που ψήφισε το καλοκαίρι η Κυβέρνηση.

Δεύτερος απών ήταν Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας. Παρά το ότι υπήρχε συμφωνία να βρίσκεται σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν προσήλθε, τους λόγους αναζητήστε τους.

Όμως έχουν μια μεγάλη υποχρέωση απέναντι στον κόσμο της εργασίας έχουν υποχρέωση και ευθύνη.
Δεν μπορούν επειδή έχουν το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα και όλες τις ελαστικότητες, τις απόλυτες ελαστικότητες που νομοθέτησε η Κυβέρνηση ,να συμπεριφέρονται μ αυτόν τον τρόπο απέναντι στους εργαζόμενους του μόχθου, απέναντι στους εργαζόμενους που παίρνουν τον κατώτατο μισθό .

Και βεβαίως ήταν απούσες και δυνάμεις των συνδικάτων που μονίμως κατ΄ εντολή των κομμάτων τους αντιπολιτεύονται θαρρούν είτε την κυβέρνηση είτε τη ΓΣΕΕ. 

Γίνεται μια προσπάθεια να σώσουμε οτιδήποτε και αν σώζεται.
Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και θα τη συνεχίσουμε μέχρι την τελευταία ώρα ώστε να μην αρχίσει η μετενέργεια.
Γιατί αν αυτό το επαίσχυντο θεσμικό δημιούργημα που δημιούργησε η κυβέρνηση με την κατάργηση της μετενέργειας αρχίζει και λειτουργεί μετά τις 15 Μαΐου οι επιπτώσεις για τον κόσμο της εργασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Θα συνεχίσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να διαπραγματευόμαστε

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα