Απάντηση της ΓΣΕΕ στην επιστολή ΣΕΒ

Σας κοινοποιούμε την απάντηση της ΓΣΕΕ στην επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος τους ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος.

Προς
τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ)
Πρόεδρο, κ. Δ. Δασκαλόπουλο

Κοινοποίηση:
• Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.)
Πρόεδρο, κ. Δ. Ασημακόπουλο
• Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.)
Πρόεδρο, κ. Δ. Αρμενάκη

Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.) αποτελεί κορυφαία διαδικασία υλοποίησης της συνταγματικά κατοχυρωμένης συλλογικής αυτονομίας.
Επί σειρά ετών οι κοινωνικοί διαπραγματευτές έχουν επιτύχει με την υπεύθυνη στάση τους να κρατήσουν το θεσμό της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. έξω από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακές σκοπιμότητες, αναλαμβάνοντας και το κόστος από τη στάση τους αυτή.
Οι μέχρι τώρα συνήθως πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση νέας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. οφείλονταν, ανάμεσα σε άλλα, στην πάγια τακτική των εργοδοτικών φορέων, προκειμένου να καθυστερήσουν την καταβολή των όποιων αυξήσεων προς τους εργαζόμενους. Επομένως, απόκειται στη διακριτική σας ευχέρεια να επιταχύνετε αυτή τη φορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις επί των αιτημάτων της Γ.Σ.Ε.Ε., τα οποία, όπως πάντοτε, θα σας κοινοποιηθούν σε μερικές εβδομάδες και πάντως πριν τη λήξη της δίχρονης (κατά τη δική σας επιθυμία) Σύμβασης, δηλ. πριν την 31η-12-2009.
Πρέπει να λάβετε υπ’όψιν ότι το εκάστοτε διεκδικητικό πλαίσιο, που εκ του νόμου αποτελεί τη βάση των διαπραγματεύσεων, διαμορφώνεται με συλλογικές διαδικασίες στα όργανα της Γ.Σ.Ε.Ε. και απαιτείται κάποιος χρόνος για την οριστικοποίησή του.
Σε κάθε περίπτωση η επίσπευση της διαπραγμάτευσης της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. όχι μόνο δεν εξυπηρετεί το αναγκαίο για την εθνική Οικονομία κλίμα, αλλά αντίθετα προκαλεί προβλήματα πυροδοτώντας πιθανές κοινωνικές εντάσεις.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα