Ζήτημα στρατηγικής σημασίας η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ

Συνάντηση της ΓΣΕΕ με τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής και τον Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Τάκη Αθανασόπουλο, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 13.12.2012 στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ.

Κατά τη συνάντηση από την πλευρά της Συνομοσπονδίας, των εργαζομένων της εταιρίας αλλά και των εκπροσώπων των Εργατικών Κέντρων, τεκμηριώθηκε με επιχειρήματα η αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας των εργοστασίων της μεγαλύτερης μεταλλευτικής βιομηχανίας της χώρας μέσα από τον ουσιαστικό ρόλο του κράτους, με την παράλληλη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ αποτελεί ζήτημα στρατηγικής σημασίας τόσο για την ελληνική οικονομία αφού πρόκειται για μια κερδοφόρα επιχείρηση όσο και για την αντιμετώπιση της ανεργίας αφού η εταιρία δραστηριοποιείται σε 5 νομούς που παρουσιάζουν μεγάλο αριθμό ανέργων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην επιτακτική ανάγκη άμεσης ανανέωσης των αδειών λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε ότι θα κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ΓΣΕΕ για το λόγο αυτό με δεύτερη επιστολή της μέσα στις τελευταίες μέρες θα ζητήσει αυτή τη φορά συνάντηση και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος ώστε να διευθετηθεί οριστικά το θέμα.

Η Συνομοσπονδία μαζί με τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες θα συνεχίσει τον αγώνα για την εύρυθμη και ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα