Υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων του ΟΕΚ και ΟΕΕ

Την ώρα που το θέμα ίδρυσης του νέου Ενιαίου Οργανισμού Κοινωνικών Παροχών για τη συνέχιση του έργου των ΟΕΚ και ΟΕΕ είναι στις άμεσες και απόλυτες προτεραιότητες των συνδικάτων (και αποτελεί ευθύνη της νέας κυβέρνησης να υλοποιήσει τη σχετική προεκλογική της δέσμευση), με χθεσινή απόφαση ο Υπουργός Εργασίας επιχειρεί να «δημιουργήσει τετελεσμένα», με την κατάληψη των κτιρίων του ΟΕΕ και ΟΕΚ για τη στέγαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας για εξοικονόμηση εξόδων (ενοικίων), φαλκιδεύοντας τη δημιουργία και λειτουργία του νέου φορέα.

Υπενθυμίζουμε στον κ.Υπουργό Εργασίας, ο οποίος ως πρώτη υπουργική του δραστηριότητα επέλεξε την υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων των δύο φορέων, ότι οι Οργανισμοί αυτοί ιδρύθηκαν και λειτουργούσαν με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ χρηματοδότηση των εργαζομένων και των εργοδοτών ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.

Και επειδή, πέραν του παράνομου και αυθαίρετου ασφαλώς υπάρχει και το ηθικό, το οποίο δεν φρόντισε να τηρήσει, τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα αυτή την απόφαση.  

Εξάλλου, μπορεί ο κ.Υπουργός να αναζητήσει στα πολλά και κενά ακίνητα του Δημοσίου που λιμνάζουν στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου τους απαιτούμενους χώρους για τη στέγαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας.

Απαιτούμε την ανάκληση αυτής της απαράδεκτης Υπουργικής Απόφασης και την άμεση ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ για την ίδρυση και λειτουργία του νέου Ενιαίου Οργανισμού Κοινωνικών Παροχών, σύμφωνα με την κοινή πρόταση των κοινωνικών φορέων (εργαζομένων και εργοδοτών).

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα