Υφαρπαγή των χρημάτων των εργαζομένων στο ΛΑΕΚ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την Κυβερνητική απόφαση, που υλοποίησε σήμερα η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, να υφαρπάξει όλα τα αποθεματικά του ΛΑΕΚ και να τα μεταφέρει στον ενιαίο λογαριασμό του ΟΑΕΔ!
Η πρωτοφανής αυτή απόφαση, που αγγίζει τα όρια της υπεξαίρεσης των χρημάτων του ΛΑΕΚ (εργαζομένων και εργοδοτών) πάρθηκε με την οριακή πλειοψηφία των 8 με 7! Με διαφωνία ΟΛΩΝ των κοινωνικών φορέων και με τις ψήφους των διορισμένων Κυβερνητικών μελών.
Οι “γενναιόδωρες” κυβερνητικές εξαγγελίες των προηγούμενων ημερών δεν μπορούσαν ούτε κατ’ ελάχιστο να υποστηριχθούν οικονομικά (20.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ) για αυτό επιλέχθηκε η μεθοδολογία υποκλοπής των χρημάτων του ΛΑΕΚ που προορίζονται για πολύ συγκεκριμένους και σαφείς στόχους (προς όφελος των ανέργων και των εργαζομένων), και όχι για ρουσφετολογικές προσλήψεις.
Καλούμε την Κυβέρνηση και την εποπτεύουσα Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να παρέμβουν άμεσα και να επιβάλουν στον διορισμένο από αυτούς κ. Βερναδάκη, την ακύρωση αυτής της απαράδεκτης απόφασης και την τήρηση της νομιμότητας και του σεβασμού της ΕΓΣΣΕ (που προέβλεψε την ανεξαρτησία του ΛΑΕΚ), αλλιώς θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη για αυτή την ετσιθελική ενέργεια.
Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν οξύτατες και καθολικές συνδικαλιστικές και κοινωνικές αντιδράσεις που θα ανατρέψουν και θα ακυρώσουν αυτές τις εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων και των ανέργων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα