Τρικυμία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

H ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ, οι οποίοι για μια ακόμα φορά υφίστανται την προκλητική και εκβιαστική απαίτηση της Διοίκησης της εταιρείας, να επωμισθούν αυτοί και μόνον αυτοί, τις ανεπάρκειες και ευθύνες της Διοίκησης και της Κυβέρνησης.
Mε χθεσινή έγγραφη ανακοίνωση, η διοίκηση της Εταιρείας, απειλεί τους εργαζόμενους με εφαρμογή, εκ περιτροπής εργασίας ΔΥΟ ΗΜΕΡΩΝ την ΕΒΔΟΜΑΔΑ, από 1/1/2012!
Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε κατηγορηματικά τη συγκεκριμένη επιλογή της Διοίκησης των Ναυπηγείων η οποία οδηγεί σε απόλυση και ανεργία τους εργαζομένους και σε συρρίκνωση και κλείσιμο των Ναυπηγείων καθώς και σε διαγραφή των υποχρεώσεων και των ανεκτέλεστων παραγγελιών του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.
Καλούμε τη Διοίκηση της εταιρείας, να ανακαλέσει άμεσα αυτή την προκλητική και απαράδεκτη αυτή απόφαση και να συζητήσει με τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία την αναζήτηση μιας κοινής και βιώσιμης λύσης που θα εξασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας, αλλά και την προοπτική των Ναυπηγείων.
Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και τα συναρμόδια Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, να συγκαλέσουν τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας ώστε να συζητηθεί και να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που προκαλεί η απόφαση της Διοίκησης των Ναυπηγείων.
Σε διαφορετική περίπτωση ο αγώνας των εργαζομένων είναι η μόνη λύση ώστε να περιφρουρήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και τη δουλειά τους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα