Το πνεύμα των Χριστουγέννων άγγιξε μόνο τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας

Οι κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας που έσπευσαν να διαψεύσουν την εκτίμηση της Γ.Σ.Ε.Ε. ότι θα υπάρξει φέτος αύξηση των καταγγελιών για μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, καλό θα ήταν να αρχίσουν πλέον να μιλούν βάσει στοιχείων. Είναι ανεπίτρεπτο να σπεύδουν από την πρώτη κιόλας εργάσιμη ημέρα μετά την 21η Δεκεμβρίου να αποπροσανατολίσουν για ακόμη μια φορά την κοινή γνώμη, αντιπαραβάλλοντας καταγεγραμμένες καταγγελίες της περσινής περιόδου άνω των 20 ημερών τουλάχιστον, με τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν φέτος μέσα σε μια μόλις εργάσιμη ημέρα, δηλαδή στις πρώτες 6 ώρες (08.00 – 14.00) λειτουργίας των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ.

Αν στο Υπουργείο εργασίας θεωρούν ότι ως δια μαγείας οι μονομερείς και εκβιαστικές μειώσεις μισθών και οι πολύμηνες καθυστερήσεις δεδουλευμένων σταμάτησαν, οι εργαζόμενοι εξοφλήθηκαν και ως εκ τούτου οι καταγγελίες φέτος θα είναι μειωμένες μάλλον ζουν εκτός πραγματικότητας. Και όταν λέμε καταγγελίες, εννοούμε πλέον, όχι μόνο αυτές που επίσημα γίνονται από θαρραλέους εργαζόμενους στο ΣΕΠΕ, αλλά και όλες όσες επίσημα καταγράφονται από τη Γ.Σ.Ε.Ε. και τις Οργανώσεις μέλη της. Εύλογα μάλιστα μπορεί να διερωτηθεί κανείς εάν το ΙΚΑ χορήγησε στοιχεία (πώς άραγε;) που να βεβαιώνουν ότι καταβλήθηκαν κανονικά οι μισθοί Δεκεμβρίου και δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους στην ελληνική επικράτεια;

Αξίζει να τονίσουμε ότι φέτος το Υπουργείο Εργασίας «παρέλειψε» να ενημερώσει τους πολίτες με σχετική ανακοίνωση και δεν υπενθύμισε στους εργαζόμενους τον πενταψήφιο αριθμό καταγγελιών του ΣΕΠΕ, δηλαδή το 15512, εν αντιθέσει με τη Συνομοσπονδία που με Δελτίο Τύπου χορήγησε οδηγίες στους εργαζόμενους σχετικά με την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων και έδωσε στη δημοσιότητα τη γραμμή καταγγελιών 210 8202174 του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Γ.Σ.Ε.Ε. (ΚΕΠΕΑ) και το 210 8202100. Είναι φυσιολογικό λοιπόν και αναμενόμενο να δεχόμαστε καταιγισμό τηλεφωνημάτων και καταγγελιών στο τηλεφωνικό μας κέντρο, και βεβαίως να παρατηρηθεί αύξηση σε σχέση με πέρυσι, αφού το Υπουργείο Εργασίας «παρέλειψε», μη υπενθυμίζοντας στους εργαζόμενους την αντίστοιχη γραμμή καταγγελιών του ΣΕΠΕ, να φροντίσει για την ελάχιστη προστασία των εργαζομένων από παραβατικές και καταχρηστικές συμπεριφορές.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα