ΤΟ GR-INVEST ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ GR-CRACKDOWN ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13/9/17

ΤΟ GR-INVEST ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ GR-CRACKDOWN ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκαν σήμερα έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης, οι μεταλλωρύχοι από τα Μεταλλεία Χαλκιδικής, από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν και στη χρήση χημικών.

Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ κατά εργαζομένων που διαδηλώνουν και διεκδικούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Η ΓΣΕΕ από την πρώτη στιγμή στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των χιλιάδων εργαζομένων και του σωματείου στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, διαφωνώντας τόσο με την απόφαση αναστολής της λειτουργίας της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», όσο και με την αντιεπενδυτική και εχθρική στάση της κυβέρνησης.

Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και οι σημερινές δεσμεύσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, επιτέλους να γίνουν πράξη. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να λυθούν όλες οι εκκρεμότητες, ώστε να σταματήσει ο φόβος και η ανασφάλεια 2500 χιλιάδων οικογενειών.

Η δικαιοσύνη, η διαιτησία και κάθε άλλη διαδικασία επίλυσης διαφορών δενμπορούν να «σέρνονται» επ΄αόριστον.

Το ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος, πρέπει και επιβάλλεται να συνδυαστεί με την προστασία της κοινωνίας και των θέσεων εργασίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα