Το Δικαίωμα στο Νερό είναι θεμελιώδες Ανθρώπινο Δικαίωμα και πρέπει άμεσα να αναγνωρισθεί νομοθετικά

Η πορεία κατοχύρωσης του Δικαιώματος στο Νερό σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και τα προβλήματα για τη διασφάλιση του θεμελιώδους αυτού δικαιώματος από τις εντεινόμενες πιέσεις ιδιωτικοποίησης των φορέων παροχής του, θα παρουσιαστούν στην Συνέντευξη Τύπου-Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Συνομοσπονδίας (Πατησίων 69 & Αινιάνος 2).

Η Γ.Σ.Ε.Ε. στηρίζοντας τον αγώνα για τη νομοθετική κατοχύρωση του Δικαιώματος στο Νερό ως Δημόσιου Αγαθού, θα φιλοξενήσει την Εκδήλωση – Συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Η ΕΕΔΑ θα δημοσιοποιήσει την κρίσιμη απόφασή της για το «Δικαίωμα στο νερό και την αποτελεσματική προστασία του» ενώ παράλληλα θα αναλυθεί και η κρίσιμη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Σε μία περίοδο που οι κυβερνητικές επιλογές προσφέρουν «γη και ύδωρ» στους διεθνείς δανειστές της χώρας, αγνοώντας τις επιπτώσεις τους σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, το συνδικαλιστικό Κίνημα είναι μπροστά στην αναγκαία πορεία διασφάλισης και προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα και της καθολικής πρόσβασης στα φυσικά αγαθά και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα