Το Ασφαλιστικό Σύστημα στον Προκρούστη των Περικοπών

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη ριζική και έντονη διαφωνία της, στις προωθούμενες αλλαγές – ανατροπές, στο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας μας ως απαίτηση των Αγορών και των δανειστών.
Αν αυτές οι «προτάσεις» – «σκέψεις» και διαρροές του υπουργού εργασίας συγκεκριμενοποιηθούν και προωθηθούν ως Νομοσχέδιο στη Βουλή θα ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ τον ίδιο το χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης γι’ αυτό θα αντιμετωπισθούν με δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις.
Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτές τις ακραίες απαιτήσεις των Νεοφιλελεύθερων της Ε. Επιτροπής και του Δ.Ν.Τ. οι οποίες οδηγούν στην «γκιλοτίνα» των δραματικών περικοπών τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Η επανάληψη της ίδιας χρεοκοπημένης και αδιέξοδης συνταγής, περικοπής των συντάξεων, αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και ο διαχωρισμός των ασφαλισμένων σε λιγότερο και περισσότερο φτωχούς ούτε τη βιωσιμότητα ούτε τη κοινωνική αποτελεσματικότητα του συστήματος εξασφαλίζει.
Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας να μην επιχειρήσει να προωθήσει αυτές τις νεοφιλελεύθερες ιδέες προς ψήφιση στη Βουλή γιατί οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και συνταξιούχων θα είναι άμεσες και δυναμικές.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα