Θετική εξέλιξη για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Η κατάθεση και η διακομματική ψήφιση της τροπολογίας για τα ναυπηγεία Ελευσίνας αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για τη χειμαζόμενη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας και ειδικότερα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Νεωρίου Σύρου.

.Η ΓΣΕΕ έχει τονίσει κατ΄επανάληψη ότι η ναυπηγική βιομηχανία θα μπορούσε υπό σωστές προϋποθέσεις να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, να διασφαλίσει τις θέσεις απασχόλησης, να αποπερατώσει τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά κυρίως να κερδίσει το ρόλο που της αναλογεί και στην εμπορική ναυπηγική βιομηχανία.

Η τροπολογία δικαιώνει τις πολύμηνες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Ναυπηγεία καθώς και τις παρεμβάσεις της Συνομοσπονδίας που είχαν και έχουν έναν και μοναδικό στόχο: τη διεκδίκηση του αυτονόητου, το δικαίωμα στην εργασία, και στην αξιοπρέπεια.

Η ρόλος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι καθοριστικός για τις εξελίξεις και πρέπει στην παρούσα φάση να είναι πιο ενεργητικός, με στόχο την επίλυση των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σύνολο των ναυπηγείων της χώρας και των εργαζομένων σ΄ αυτά.

Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία μέχρις ότου διασφαλιστεί η βιώσιμη λειτουργία της και το σύνολο των θέσεων εργασίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα