Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην ΛΑΡΚΟ

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη λύπη της αλλά και την εντονότατη διαμαρτυρία της για το νέο τραγικό εργατικό ατύχημα που έγινε χτες ΚΥΡΙΑΚΗ 2/8/2009 και ώρα 07.00 π.μ, στη ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Λοκρίδας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας ακόμα εργαζόμενος ηλικίας 38 ετών πατέρας τεσσάρων παιδιών και να τραυματιστούν άλλοι τρεις εργαζόμενοι.
 
Το τραγικό αυτό περιστατικό έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα νεκρό και τρεις τραυματίες, στο μακρύ κατάλογο των εργαζομένων που χάθηκαν εν ώρα εργασίας και ανέρχονται από 1.1.2008 στους 147.
 
Καταγγείλουμε την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, την αυθαιρεσία των υπευθύνων, την έλλειψη από την πλευρά του κράτους μέτρων ουσιαστικής πρόνοιας για την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.  
 
Καλούμε τη δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του ατυχήματος και να επιληφθεί για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
 
Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το Αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης να δημιουργήσει Τμήμα Επιθεώρησης Μεταλλείων στη Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας, ή να ενεργοποιήσει επιτέλους τις Εποπτικές και Ελεγκτικές Αρχές ώστε να σταματήσουν πλέον οι εργαζόμενοι να πληρώνουν με την ίδια τη ζωή τους την ασυδοσία των εργοδοτών.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα