ΤΑ «ΤΑΞΙΚΑ» ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ-ΚΚΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΞΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9/12/19

ΤΑ «ΤΑΞΙΚΑ» ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ-ΚΚΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΞΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟ

 

Για μια ακόμη φορά το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) επιχείρησε εισβολή προσπαθώντας, με προπηλακισμούς συναδέλφων, εκφοβισμούς δικαστικών αντιπροσώπων και απειλές σε βάρος της Εφορευτικής Επιτροπής, να παρεμποδίσει τη διενέργεια των αρχαιρεσιών της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Π.Ε.Ν.), την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Σε ένα Σωματείο ενεργό με πραγματικούς εργαζόμενους, οι οποίοι μάλιστα έχουν συγκεκριμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη επαγγελματική ιδιότητα (Πλοίαρχοι πάσης τάξης και όχι όποιος περνάει απέξω όπως σ’αυτά υπό τη σκέπη του ΠΑΜΕ), το ΠΑΜΕ μη έχοντας τι άλλο να καταγγείλει, καυτηριάζει ως νοθεία –άκουσον άκουσον– την απορρέουσα εκ του νόμου δυνατότητά τους να ψηφίζουν εν πλω. Μια διάταξη που ισχύει και εφαρμόζεται σε όλα τα ναυτικά και ναυτεργατικά σωματεία.

Όλοι γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε, ότι η ναυτεργασία λόγω της ιδιαιτερότητάς της έχει και ειδικές προδιαγραφές στην άσκηση των εκλογικών δικαιωμάτων, πολιτικών και συνδικαλιστικών. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι προδιαγραφές οι ναυτικοί είτε θα αποκλείονταν από κάθε διαδικασία, είτε θα έπρεπε να διακόψουν το μπάρκο τους.

Πρέπει να επισημανθεί, μάλιστα, ότι και τα χειραγωγούμενα από το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) «ταξικά» σωματεία που πρωταγωνίστησαν στην εισβολή κάνουν χρήση των ίδιων δυνατοτήτων αναφορικά με τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες. Τη χρησιμοποιούν για τα δικά τους, την καταγγέλλουν για τους άλλους

Σε μια περίοδο που η παγκόσμια ναυτιλία βρίσκεται σε φάση εκτεταμένων ανακατατάξεων, οι ‘Έλληνες ναυτικοί επιβάλλεται να ισχυροποιήσουν τη φωνή και την εκπροσώπησή τους. Κάποιοι όμως, με τον τοξικό τους ρόλο μεθοδεύουν τη φίμωσή τους, απόλυτα συνεπείς σε άνωθεν εντολές.

Με τη ρητορική περί «μαϊμούδων» και «νόθων», καθώς και τις τραμπούκικες πρακτικές απεργάζονται την αποδυνάμωση και απαξίωση του οργανωμένου δημοκρατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος. Είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, οι καλύτεροι «αβανταδόροι» κυβερνήσεων, εργοδοτών και των μεγάλων συμφερόντων. Να είναι σίγουροί ότι δεν θα τους περάσει…

 

                                                                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα