ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ Ή ΣΕΞΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12/9/18
ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ Ή ΣΕΞΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ

 

Η ΓΣΕΕ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι τα συνδικάτα είναι και πρέπει να παραμείνουν φορείς δημοκρατίας, ελευθερίας, συνάθροισης όλων των δυνάμεων, σύνθεσης όλων των απόψεων και συμπερίληψης όλων χωρίς διακρίσεις. Αυτές οι θεμελιώδεις αρχές πρέπει να τηρούνται από το σύνολο των σωματείων, κάθε είδους και βαθμίδας, όπως γίνεται μέχρι σήμερα από το μεγαλύτερο μέρος των δομών εκπροσώπησης των εργαζομένων της χώρας.
Οι εκλογικές διαδικασίες είναι κορυφαίες πράξεις άσκησης δημοκρατίας και οφείλουν να διεξάγονται με την ευθύνη που απαιτείται από την υποχρέωση συλλογικής εκπροσώπησης των εργαζομένων, αυστηρά μακριά από πράξεις βίας και προσβολής της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων.
Περιστατικά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και μάλιστα με την επιμέλεια των ίδιων προσώπων που έχουν παραβιάσει τις δημοκρατικές αρχές και έχουν «καταλάβει» δομές εκπροσώπησης των εργαζομένων, όπως η αήθης επίθεση στην πρώην Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας από τους νυν «προσωρινούς διοικούντες» του Εργατικού Κέντρου, είναι καταδικαστέες από το σύνολο του εργατικού Κινήματος και θα έχουν τις συνέπειες που πρέπει.
Το φύλο, η ηλικία, η αναπηρία αλλά και όλα τα χαρακτηριστικά, εξαιτίας των οποίων υφίστανται διακρίσεις και εργασιακή εκμετάλλευση οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, μας συσπειρώνουν ενάντια στους εργοδότες και μας κάνουν αμείλικτους όταν συμβαίνουν στους κόλπους μας.
Η ΓΣΕΕ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν νομιμοποιείται και δεν θα γίνει αποδεκτή καμία εκπροσώπηση στη δομή του συνδικαλιστικού Κινήματος από συνδικαλιστικές οργανώσεις που επιδεικνύουν τέτοιες συμπεριφορές.
Καμία ακραία συμπεριφορά, καμία αντιδημοκρατική διαδικασία δεν θα ακυρώσει την επίπονη και διαρκή προσπάθεια δημοκρατικής συνεννόησης και συμπόρευσης των δυνάμεων της εργασίας.
Η συλλογική εκπροσώπηση των εργαζομένων δεν είναι παιχνίδι. Όσοι υποσκάπτουν τις δημοκρατικές διαδικασίες από όπου και να προέρχονται είναι αντίπαλοι του εργατικού Κινήματος και έτσι θα αντιμετωπίζονται ακριβώς το ίδιο με την εργοδοσία και τον κρατικό παρεμβατισμό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα