Τα σενάρια “ξαφνικού θανάτου” για την αμυντική βιομηχανία δεν θα περάσουν

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική και τακτική της κυβέρνησης η οποία για ακόμα μία φορά αποδεικνύει ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να υιοθετεί τις προσταγές των δανειστών.

Χωρίς σχέδιο για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ ακολουθεί τη γνωστή τακτική των διαρροών, με τον κακό δανειστή και τον καλό πρωθυπουργό, χωρίς φυσικά να δεσμεύεται ότι η χώρα θα συνεχίσει να έχει τη δική της αμυντική βιομηχανία.

Κανείς από τους κυβερνώντες δε διασφαλίζει και όπως όλα δείχνουν δεν ενδιαφέρεται, για το εάν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων αλλά και η ΛΑΡΚΟ που σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα θα αποτελούσε και αυτή αμυντική βιομηχανία δεδομένου ότι το νικέλιο είναι το πρώτο που χρησιμοποιείται στις αμυντικές κατασκευές, δεν θα ξεπουληθούν και οι εργαζόμενοί τους δε θα βρεθούν στο δρόμο.

Οι Διοικήσεις της ΓΣΕΕ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και των Σωματείων της θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή σύσκεψη και συνέντευξη Τύπου για την εκποίηση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ε.Κ.Θ. (Αριστοτέλους 32, 7ος όροφος).

Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει άμεσα τον σχεδιασμό της που δεν είναι άλλος από το «ξεφόρτωμα» των ΕΑΣ – ΕΛΒΟ – ΛΑΡΚΟ, να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα των συγκεκριμένων εταιριών, ως μείζονος σημασίας για την άμυνα της χώρας και παράλληλα όλες τις θέσεις εργασίας.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην αμυντική βιομηχανία της χώρας και από κοινού θα αντιπαλέψουν με κάθε μέσο και τρόπο τα σχέδια καταστροφής που υλοποιούν κυβέρνηση και Τρόικα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα