Συντονισμένες Εργοδοτικές Προκλήσεις

H ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει απαράδεκτη και προκλητική την απόφαση του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων να καταθέσει αγωγή κατά του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και στον Τουρισμό, με την οποία ζητά την ακύρωση της διαιτητικής απόφασης του ΟΜΕΔ, σχετικά με τους όρους αμοιβής και εργασίας των υπαλλήλων που εργάζονται σε τουριστικά πρακτορεία και γραφεία ταξιδιών.

Οι αποφάσεις του Οργανισμού μεσολάβησης και διαιτησίας δεν μπορούν και δεν πρέπει να μπαίνουν στην κρίση των δικαστηρίων. Είναι ξεκάθαρο ότι η σχετική αγωγή του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων αλλά και η αξιοποίηση της από την εργοδοσία του καζίνου HAYAT, στοχεύει στην ακύρωση του ρόλου και του σκοπού του ΟΜΕΔ.

Με αυτήν την τακτική είναι φανερό ότι επιχειρείται συντονισμένα και μεθοδευμένα απ’ τους εργοδότες η κατάργηση των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν, η τρομοκράτηση και ο εκβιασμός των διαιτητών και των μεσολαβητών, ώστε να μετατραπούν σε εφαρμοστές των παράνομων διατάξεων της μνημονιακής νομοθεσίας για τις ΣΣΕ και κατ’επέκταση σε φερέφωνα των εργοδοτικών θέσεων, επιδιώκοντας την επιστροφή στην αλήστου μνήμης εποχή του Ν3239/55.

Η ΓΣΕΕ καλεί τις εργοδοτικές οργανώσεις και ιδιαίτερα το Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων να αποσύρουν άμεσα την αγωγή κατά του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό, με την οποία επιχειρείται η ακύρωση της διαιτητικής απόφασης, να σεβαστούν και να εφαρμόσουν απολύτως τις αποφάσεις του ΟΜΕΔ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα