Συνέντευξη Τύπου ΓΣΕΕ-Παρουσίαση Ετήσιας Έκθεσης ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
6/9/23

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Συνέντευξη Tύπου για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα αλλά και για τις δράσεις της Συνομοσπονδίας το επόμενο διάστημα, θα πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ μεθαύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο Mediterranean hotel, στη Θεσσαλονίκη (Σαλαμίνος 3).
Μετά την ολοκλήρωση της Συνέντευξης Τύπου και συγκεκριμένα στις 12:00 το μεσημέρι, θα παρουσιαστεί στον ίδιο χώρο, η ετήσια έκθεση 2023 του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση.
Στην ετήσια έκθεση θα αναλυθούν:
– οι μακροοικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις καθώς και οι προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας.
– επίκαιρα στοιχεία της αγοράς εργασίας που αφορούν την απασχόληση, την ανεργία και την υποτονικότητα της αγοράς εργασίας.
– ποσοτικά δεδομένα που αφορούν την εξέλιξη των μισθών, την αγοραστική δύναμη των μισθωτών καθώς και τη διανομή εισοδήματος.
– διαστάσεις ποιότητας της εργασίας
– στοιχεία για την ανισότητα, τη φτώχεια και την εισοδηματική ανισότητα
– δεδομένα για την προσφορά, τη ζήτηση και τις αναντιστοιχίες δεξιοτήτων στην ελληνική αγορά εργασίας

Η Συνέντευξη Τύπου της ΓΣΕΕ καθώς και η παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης 2023 για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση, θα μεταδοθούν και μέσω live streaming από το κανάλι της Συνομοσπονδίας στο YouTube και τη σελίδα της στο Facebook καθώς και από το κανάλι του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στο YouTube και την αντίστοιχη σελίδα του Ινστιτούτου στο Facebook.
Οι δράσεις της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη, θα ολοκληρωθούν με το Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Συνομοσπονδία από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα