Συνέντευξη Τύπου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης

Πραγματοποιήθηκε χθες, 19/1/2010 , υπό την αιγίδα της ΓΣΕΕ κοινή συνέντευξη τύπου, με την συμμετοχή φορέων ( ΓΣΕΕ, ΠΟΕΜ, ΕΚΠ, Συνδικάτο ΤΡΙΑΙΝΑ και του Συλλόγου Διπλωματούχων Ναυπηγών) με θέμα:

«ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ»

Παρουσιάστηκαν με τον πλέον τεκμηριωμένο τρόπο τα 8 χρόνια «δραστηριότητας» -απουσίας των Γερμανών ιδιοκτητών στην μεγαλύτερη Ναυπηγική μονάδα της χώρας και αναδείχθηκαν σε όλο τους το «μεγαλείο» τα τραγικά αποτελέσματα αυτής της 8χρονης απραξίας και απαξίωσης στην Διαχείριση αυτής της τόσο σημαντικής μονάδας.
Επιπλέον εκφράσθηκε η διαφωνία όλων των φορέων στην καθοδηγούμενη και προαποφασισμένη από τους ίδιους διαδικασία πώλησης του Ναυπηγείου, οι οποίοι, αφού εντέχνως απέκλεισαν άλλους υποψηφίους ενδιαφερόμενους, με τους όρους και τις προϋποθέσεις πού επέβαλλαν, κατέληξαν στον υποψήφιο αγοραστή της αρεσκείας τους – συνεργάτη τους σε παρόμοιες δραστηριότητες στην Γερμανία.

Δηλώθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι τετελεσμένα και συζητήσεις, για εμάς χωρίς εμάς, δεν γίνονται αποδεκτές και παράλληλα επισημάνθηκε στην Κυβέρνηση και τους Αρμόδιους Υπουργούς, ότι οι αποφάσεις τους δεν θα επηρεάσουν μόνο την προοπτική του ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ , αλλά την επιβίωση όλης της ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ της ΧΩΡΑΣ.

Η μόνη αποδεκτή, εφικτή, βιώσιμη λύση πού υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας, της εθνικής οικονομίας και των εργαζομένων και αποτελεί ομόφωνη πρόταση των εμπλεκόμενων φορέων στην ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ είναι :

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Πρόταση πού αποτελεί προοπτική συνολικής ανάπτυξης της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της χώρας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλούμε την κυβέρνηση να συγκαλέσει κοινή σύσκεψη των αρμοδίων Υπουργών Εθνικής Aμυνας και Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας Ναυτιλίας, με την συμμετοχή όλων των φορέων όπου και θα συζητηθούν όλα τα παραπάνω.

Το οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα (ΓΣΕΕ-ΠΟΕΜ-ΕΚΠ-ΤΡΙΑΙΝΑ) παραμένει σε αγωνιστική ετοιμότητα και επισημαίνει προς την Κυβέρνηση , ότι η υπεύθυνη και σοβαρή στάση , που έχει επιδείξει έως τώρα δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία και σε περίπτωση που οι προτάσεις μας δεν τύχουν, τουλάχιστον ανάλογης προσοχής ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες πού του αναλογούν με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΝ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Προς: Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης Κο Θ. ΠΑΓΚΑΛΟ
Κοιν.: Υπουργό Εθνικής Αμυνας Κο Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟ
Υπουργό Οικονομίας , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Κα Λ.ΚΑΤΣΕΛΗ

Κε Αντιπρόεδρε,

Πραγματοποιήθηκε χθες 19/1/2010 υπό την αιγίδα της ΓΣΕΕ κοινή συνέντευξη τύπου, με την συμμετοχή φορέων ( ΓΣΕΕ, ΠΟΕΜ, ΕΚΠ, Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείου Σκαραμαγκά η «ΤΡΙΑΙΝΑ» , και ο Σύλλογος Διπλωματούχων Ναυπηγών) με θέμα:

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Παρουσιάστηκαν τα συσσωρευμένα προβλήματα της 8χρονης Διαχειριστικής παρουσίας των Γερμανών στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά.
Εκφράσθηκε η συνολική διαφωνία στην καθοδηγούμενη, από τους Γερμανούς, διαδικασία πώλησης του Ναυπηγείου οι οποίοι προσπαθούν για μια ακόμη φορά, να παγιδεύσουν την κυβέρνηση παρά και ενάντια στην εκφρασμένη θέση του κ. Υπουργού Aμυνας ότι το δημόσιο θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα του σε κάθε περίπτωση μεταβίβασης μετοχών σε τρίτους.
Δηλώθηκε ότι τετελεσμένα και συζητήσεις για εμάς χωρίς εμάς, δεν γίνονται αποδεκτά.
Επισημάνθηκε ότι οι αποφάσεις για την πώληση του Σκαραμαγκά επηρεάζουν συνολικά την Ναυπηγική Βιομηχανία και επιβεβαιώθηκε η πρόταση των φορέων πού είναι:
ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Πρόταση πού αποτελεί σήμερα την μόνη βιώσιμη εφικτή και αναπτυξιακή λύση.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, Κε Αντιπρόεδρε, σας καλούμε όπως συγκαλέσετε και συντονίσετε κοινή σύσκεψη των αρμοδίων Υπουργών Εθνικής Aμυνας και Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με την συμμετοχή όλων των φορέων, όπου και θα συζητηθούν όλα τα παραπάνω.

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα